≫ 

Srbija poslala medicinsku pomoć Italiji: Odletela 4 aviona, u narednim danima još toliko

Naša pomoć nije mala i ovo je roba koju smo mi kupili i novcem građana Srbije platili koju dajemo našoj braći i sestrama u Italiji - rekao je predsednik Srbije

  • 74

- Srbija ima dovoljno opreme, zato mislimo da je sada najvažnije da to damo i pomognemo našim prijateljima Italijanima - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas na aerodromu "Nikola Tesla" prilikom slanja prvog aviona pomoći ovoj zemlji, koja se najjače u Evropi pogođena korona virusom.

- Posebno vam hvala i posebno sam srećan što učestvujete u ovoj operaciji. Mi ponekad zaboravimo da kada smo imali užasne poplave Italijani su nam pomogli. Oni su danas u užasno teškoj situaciji, mi smo se snašli, kupili mnogo opreme i ono što nam nije neophodno možemo da damo našim italijanskim prijateljima - kazao je Vučić pre poletanja.

On se zahvalio i Er Srbiji što se kako je rekao "nisu sakrili".Vučić je istakao i da će zaposleni u našoj aviokomaniji imati plate i da će država pomoći kompaniji kroz dokapitalizaciju.

Četiri miliona maski, milion rukavica

On je kazao da su užasne muke koje su oni prošli, te da nije normalno da 500 ljudi u danu umre.

- Naša pomoć nije mala i ovo je roba koju smo mi kupili i novcem građana Srbije platili koju dajemo našoj braći i sestrama u Italiji. Mi smo svoje magacine snabdeli. Ode je 2 miliona hiruških maski, 2 miliona epidemioloških maski, milion rukavica. Možda smo mogli i više, ali ovo je gest da pokažemo koliko nam Italija znači - kazao je predsednik i poslao poruku saučešća za sve preminule.

- Ovaj materijal će biti od velike pomoći za sve one koji se još bore u Italiji. Želim svima da se zahvalim naporukama solidarnosti. To mnogo znači i meni i Italiji - kazao je ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo.

U jednom od aviona biće i ministarka za evrointegracija Jadranka Joksimović koja će predati italijanskom kolegi Luiđiju Di Maju donaciju naše zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    25. april 2020 | 14:59

    Pomogli nam talijani 1999 kad su nas bombardovali, red je da im se sad oduzimo sa pomoci....

  • Aca

    26. april 2020 | 09:54

    Italija je i nama pomogla kada nas je zadesila polava u Obrenovcu, ljudski je pomoci svakom , pogotovo Italiji jer su imali najveci broj zarazenh i umrlih.

  • sac

    25. april 2020 | 14:27

    Srbija ce pomoci prijateljskom Itlaijanaskom narodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA