≫ 

Zasedanje Skupštine pod drugačijim uslovima: Merenje temperature, maske i poseban dnevni red

Mere koje važe u državi, jer vanredno stanje nije ukinuto, biće na snazi i važiće i za poslanike - rekla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković

  • 1
SKUPSTINA POTPRESEDNICI GOJKOVIC Foto: Tanjug/Narodna skupština RS

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je jutros da će se na predstojećoj sednici skupštine planiranoj za utorak, raspravljati samo po tačkama dnevnog reda, kojih bi, kaže, trebalo da bude oko 45.

Sednicu će, dodaje, zakazati kada Vlada, koja danas zaseda, dostavi parlamentu neophodne predloge odluka i akata.

- Danas je sednica Vlade Srbije koja će skupštini uputiti predlog odluke o potvrđivanju odluke o uvođenju vanrednog stanja kao i predlog zakona o potvrđivanju svih uredbi koje su dosad donete. Kada to bude stiglo po poslovniku ću zakazati sednicu - kazala je Gojkovićeva za RTS.

Ona je navela da će zasedanje biti pod posebnim uslovima u pogledu zdravstvenih aspekata, u skladu s preporukama zdravstvenih radnika, te da će se paziti na svaki detalj.

- Mere koje važe u državi, jer vanredno stanje nije ukinuto, biće na snazi, a to su merenje temperature, dobijanje zaštitnih sredstava, maski i rukavica, odstojanje za poslanike, sedenje na svakom drugom mestu... - istakla je Gojkovićeva.

Prema njenim rečima, to će biti primer za sve parlamente kako zasedati u ovakvim situacijama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    26. april 2020 | 20:36

    Majo ne možeš biti primer jer nije te bilo ni tebe ni izabranih poslanika skoro dva meseca! O čemu ti pričaš ženo! Sve Skupštine sveta su radile samo naša nije, sram vas bilo, niste dostojni Skupštine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA