U Skupštinu stigle uredbe donete za vreme vanrednog stanja

Poslanici, kako predviđa predlog zakona, trebalo bi da potvrde 44 uredbe, među kojima su Uredba o merama za vreme vanrednog stanja i više izmena i dopuna Uredba o merama za vreme vanrednog stanja

  • 2
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U Skupštinu Srbije ušao je Predlog zakona o potvrđivanju uredaba koje je vlada uz potpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja.

Poslanici, kako predviđa predlog zakona, trebalo bi da potvrde 44 uredbe, među kojima su Uredba o merama za vreme vanrednog stanja, više izmena i dopuna Uredba o merama za vreme vanrednog stanja, zatim Uredbu o korišćenju finansijskih sredstava budžeta Srbije za vreme vanrednog stanja usled bolesti Covid -19.

Tu je i Uredba o rokovima u sudskim postupcima za vreme vanrednog stanja, uredbe o poreskim merama za vreme vanrednog stanja radi ublažavanja ekonomskih posledica, Uredba o prekšaju za kršenje naredbe ministra unutrašnjih poslova o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srbije.

Među Uredbama je i ona koja se tiče formiaranja privremenog registra i načinu uplate jednokratne novčane pomoći svim punoletnim državljanima Srbije.

Pred parlamentarcima će se naći i uredbe koje se tiču pomoći poljoprivrednicima, organizaciji rada ustanova socijalne zaštite i druge…

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je jutros da će se na predstojećoj sednici skupštine planiranoj za utorak, raspravljati samo po tačkama dnevnog reda, kojih bi, kaže, trebalo da bude oko 45.

Sednicu će, dodaje, zakazati kada Vlada, koja danas zaseda, dostavi parlamentu neophodne predloge odluka i akata.

Poslanici opozicije koja bojkotuje parlament razmatraju ovog vikenda da li će učestvovati na toj sednici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA