≫ 

Italijanski narod neće zaboraviti gest Srbije: Luiđi Di Majo se oglasio na Fejsbuku

- Nećemo zaboraviti ovaj gest. Italijanski narod neće zaboraviti one koji su im bili bliski - napisao je italijanski ministar spoljnih poslova na Fejsbuku

  • 13
Avioni Er Srbije u Rimu Foto: Tanjug/Zoran Stanić

Ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Luiđi Di Majo objavio je na Fejsbuku fotografije i poruku državi Srbiji upućenu zbog donacije koju je naša zemlja poslala u Italiju. Podsetimo, medicinska oprema, koju je Srbija donirala Italiji, otpremljena je sa ukupno osam aviona Er Srbije: prekjuče sa četiri aviona, juče sa dva i u ponedeljak će poleteti još dva aviona.

- U februaru sam bio na Balkanu, brza, ali intenzivna misija, koja mi je takođe omogućila da zastanem u Srbiji, gde sam imao priliku da upoznam predsednika Republike Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i mog kolegu ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića, sa kojim sam odmah uspostavio dobar odnos prijateljstva i verne saradnje - naveo je Luiđi Di Majo.

- Kao što znate, Srbija, kao i druge zemlje Balkanskog poluostrva, već dugo traže članstvo u Evropskoj uniji. To su zemlje sa kojima smo oduvek bili bliski. I moja poseta u februaru je to dokazala. Ovde je sva vrednost multilateralizma, prijateljstva koje Italija ima s drugim narodima i pomoći koju nam ti ljudi pružaju danas - naveo je Di Majo.

- Poslednjih dana Italiji je donirano 4 miliona maski iz Srbije. Solidarnost i prijateljstvo su temeljne vrednosti Evrope koja mora da otvori svoje vidike i da konkretno deluje prema državama članicama. Nećemo zaboraviti ovaj gest. Italijanski narod neće zaboraviti one koji su im bili bliski - napisao je Di Majo na Fejsbuku.

Video: Piloti Er Srbije iznenadili Vučića: Pozdravili ga pesmom navijača Atalante iz Bergama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    27. april 2020 | 22:15

    Ni mi Vama necemo zaboraviti bombardovanje i nasu poginuli decu. Nazalost, to ovde vise nikoga ne zanima... :( Bili smo zemlja junaka, sada smo zemlja čudaka.

  • Kodiaq

    27. april 2020 | 21:59

    Držim te za reč Di Majo. Onda za mene jednu Gucci trenerku XL veličine

  • Lord

    28. april 2020 | 07:58

    Deli maske po belom svetu, a u Srbiji deru narod. Ej, 8 aviona pomoci, pa ko je ovde lud..???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA