≫ 

Vulin: Pre nego izgovori reč genocid, Tači da objasni svoje učešće u ubijanju i otimanju Srba

On je podsetio da "kao što niko nije odgovarao  za zločine tzv. OVK iz 1998. i 1999. godine, tako niko nije odgovarao ni za proteranih 250.000 Srba, Goranaca, Roma"

  • 10
SRBIJA KINA POMOC Ministar odbrane Aleksandar Vulin / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Samo od dolaska međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji ubijeno je više od hiljadu Srba i nealbanaca. Za streljanu srpsku decu u Goraždevcu, pobijene žeteoce u Starom Grackom, za ubistvo dvogodišnjeg Danila Cokića u Livadicama, niko nije odgovarao - rekao je večeras ministar odbrane Aleksandar Vulin, reagujući na izjavu Hašima Tačija da "nijedan zločin Srbije neće biti amnestiran i da je Srbija izvršila genocid nad albanskim civilnim stanovništvom na Kosovu".

On je podsetio da "kao što niko nije odgovarao  za zločine tzv. OVK iz 1998. i 1999. godine, tako niko nije odgovarao ni za proteranih 250.000 Srba, Goranaca, Roma."

- Pre nego izgovori reč genocid, Tači bi morao najpre da objasni svoje učešće u ubijanju i otimanju Srba i trgovini njihovim organima. Mir za srpske žrtve neće doći bez kazne za šiptarske teroriste - poručio je ministar Vulin.

Video: Grupa Albanaca bagerom napala pripadnike KPS Sever srpske nacionalnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    28. april 2020 | 07:26

    A ti sine da objasni kako si pustio Zeljka Mitrovica da sleti u kasarnu????

  • Timocanin

    28. april 2020 | 07:54

    Sto nisi išao da braniš te Srbe ? Ne znaš ni pušku u ruke da držiš , a ovamo pricas li pricas ministru Vojni.

  • vuk

    28. april 2020 | 07:51

    Jel moze neko da objasni kako neko ko nikada nije sluzio vosku i ne poseduje bilo kakvo relevantno iskustvo je ministar odbrane?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA