Podignuta jos jedna optužnica za zločine tzv. OVK

Prve optužnice sudu su podnete još zimus, ali još nisu potvrđene

  • 1
specijlani sud, Kosovo Relocated Specialist Judicial Institution Foto: Google Maps

Specijalizovano tužilaštvo tzv. Kosova, sa sedištem u Hagu, podnelo je 23. aprila još jednu optužicu na potvrđivanje Specijalizovanim većima, poznatim kao Sud za zločine tzv. OVK, saopšteno je danas iz ovog suda.

Prve optužnice sudu su podnete još zimus, ali još nisu potvrđene, pa se njihov sadržaj, protiv koga su podnete i za koje zločine još uvek čuva u tajnosti.

Sud ima rok od 6 meseci da optužnicu potvrdi ili odbaci.

U saopštenju Specijalizovanih veća se navodi da specijalizovani tužilac u četvrtak, 23. aprila obavestio predsednicu Specijalizovanih veća Kosova da namerava da pokrene još jedan postupak pred Specijalizovanim većima i tražio da se odredi sudija za prethodni postupak, shodno Zakonu o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu.

- Stoga je predsednica, u skladu sa Zakonom i Pravilnikom o raspoređivanju sudija, odredila sudiju za prethodni postupak da ispita novu optužnicu koju je podneo specijalizovani tužilac - navodi sud.

- Sadržaj optužnica je poverljiv sve dok ih ne potvrdi sudija za prethodni postupak - napominje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    28. april 2020 | 13:26

    Čekaju se izbori u Americi da Tramp potvrdi vlast i očisti u potpunosti administraciju od predhodnih vlasti pa će šiptari da popune zatvore a usput da poruše Klintove spomenike i poskidaju table sa nazivima ulica njegovih činovnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA