≫ 

Ustavni sud prihvatio: Tačijev ukaz suspendovan do 29. maja

Privremenom suspenzijom onemogućeno je da parlament raspravlja o formiranju nove vlade

  • 5
Hašim Tači Foto: Profimedia/AFP

Ustavni sud tzv. Kosova odlučio je da prihvati zahtev pokreta Samoopredeljenje da se donese privremena mera u vezi sa ocenom ustavnosti ukaza Hašima Tačija.

U odluci suda se ističe da je sud većinom glasova odlučio da suspenduje Tačijev ukaz o mandataru za sastav vlade tzv. Kosova do 29. maja ove godine, za kada se očekuje da bude doneta konačna odluka.

Nešto ranije danas nova vladajuća koalicija predvođena Demokratskim savezom Kosova najavila je da će vlada biti izabrana sutra na vanrednoj sednici Skupštine Kosova.

Tači: Poštovaću stav Ustavnog suda

Tači je izjavio da prihvata i da će poštovati odluku kosovskog ustavnog suda, koji je privremeno, do 29. maja, suspendovao njegovu odluku o davanju mandata za sastav nove vlade Avdulahu Hotiju iz DSK.

- Upravo sam obavešten o odluci Ustavnog suda Republike Kosovo. Kao predsednik Republike Kosovo, u potpunosti ću poštovati ovu odluku. Kosovo već ima dragoceno iskustvo u poštovanju svih odluka i presuda Ustavnog suda. Ovo iskustvo je jak dokaz vladavine zakona u Republici Kosovo - napisao je Tači na svom fejsbuk nalogu.

On je istovremeno pozvao sve političke partije i pojedince da, kako je naveo, budu oprezni u skladu sa Ustavom Republike Kosovo.

Video: Tači davao uživo izjavu novinarima, a onda je sve počelo da se trese

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag

    1. maj 2020 | 21:39

    Pa ovi su komedija. Malo po takozvanom kosovskom, malo po srpskom ustavu. KOSOVO JE SRBIJA I TO JE TO🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Andrej

    2. maj 2020 | 00:24

    Ovi ne znaju više gde "udaraju"! Obična jedna bulumenta koja neće dobro da prođe...samo malo još.

  • Дејан Младеновић

    2. maj 2020 | 00:18

    Али терористима у албанији дати 2мил за помоћ после земљотреса па слати им спасилачке екипе.. ужас које понижење и срамота

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA