≫ 

Vučić objasnio zašto nije moguće novo odlaganje izbora: Postoje jasni ustavni i zakonski rokovi

Vučić je podsetio da su izbori bili planirani za kraj marta, i da su jednom već pomereni do kranjeg datuma koji Ustav podrazumeva, te ukazao da bi sada dalje odlaganje značilo da se mandat skupštine produžava mimo Ustava i zakona

Glasanje Foto: ATA Images

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je pripadnike 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina.

- Danas sam posebno ponosan što se nalazim u 3. raketnom divizionu 250. raketne brigade. Ovo je herojska brigada, koja je na današnji dan pre 21 godinu oborila F-16. Mi smatramo da je to slavna, herojska prošlost - poručio je predsednik posle obilaska i najavio pripremu za najveću vežbu ratnog vazduhoplovstva za oktobar.

O izborima u Srbiji

Postoje jasni ustavni i zakonski rokovi za održavanje izbora i oni se moraju poštovati, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom zahteva dela opozicije da se izbori odlože i istakao da se izbori ne mogu odlagati sve dok neki ne procene da mogu da pobede.

Vučić je podsetio da su izbori bili planirani za kraj marta, i da su jednom već pomereni do kranjeg datuma koji Ustav podrazumeva, te ukazao da bi sada dalje odlaganje značilo da se mandat skupštine produžava mimo Ustava i zakona, odnosno da se zemlja uvodi u diktaturu.

Pojedine stranke opozicije tražile su, podseća, odlaganje izbora još u decembru, januaru, kada su, kako navodi, kod njega tim povodom dolazili razni evropski posrednici, iako su izbori bili planirani za početak marta.

Ključno pitanje na samitu biće budućnost Srbije u Evropskoj uniji

Predsednik Vučić izjavio je danas da će na video samitu EU - Zapadni Balkan, 6. maja, za nas ključno pitanje biti budućnost Srbije u Evropskoj uniji.

- Ključno pitanje biće konkretno budućnost Srbije u EU - rekao je Vučić prilikom obilaska 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade Vojske Srbije za protivvazduhoplovna dejstva.

Kada je reč o finansijskim pitanjima, Vučić je rekao da je Srbija zahvalna na pomoći EU, da je zainteresovana, ali da će on imati i jedan predlog:

- Tražićemo od komesara Verheija i EU nešto više grantova, a manje pozajmica - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    2. maj 2020 | 11:18

    Država je sve uradila da konačno vojska postane u pravom smislu ponos Srbije

  • Jelena

    2. maj 2020 | 12:58

    Po tome sta su uradili kakav podvig ceo svet je saznao ko je Srbija.

  • OM

    2. maj 2020 | 10:25

    Ova kriza je pokazala koliko je bitno da Srbija ima vojsku koja je spremna da pomogne svom narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA