≫ 

Ana Brnabić o Gerontološkom centru u Nišu: Tu smo imali neprofesionalizam, bahatost i bezobzirnost

"Razmislite koliko bi bilo hiljada mrtvih da nismo imali restriktivne mere, kao populacija koja ima visok broj starih lica"

  • 0
VLADA SEDNICA KORONA SEDNICA VLADE Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

"Ako ste se igrali sa životima naših najstarijih sugrađana, moraćete da platite cenu za to" - poručila je jutros premijerka Srbije Ana Brnabić.

Premijerka je na TV Prva govorila o tome ko je napravio propust u gerontološkom centru u Nišu, gde je, kako predsednik ranije rekao, preminulo 43 ljudi.

- To je nesretan primer onog što bi se desilo da nismo imali ovako restriktivne mere. Te ljude je teško zaštititi od virusa. Najveća odgovornost je na direktoru centra. Nije on jedini kriv.

- Tu ste imali zapanjujuće primere neprofesionalizma i bahatosti i bezobzirnosti. Imali ste primere lekara čiji su roditelji bili korisnici usluga tog centra, lekara KC Niš koji su išli da posete svoje najmilije, mi smo brzo odradili istragu, direktor je u pritvoru i čeka suđenje. Odgovornost je i na ljudima koji su tu radili.

Kako je rekla, oni su puštali štićenike da idu napolje da bi se videli sa svojima.

- Mislim da je nadležno ministarstvo preduzelo sve da se to ne desi. Mi smo to isto odradili kao krizni štab - otkrila je.

Ona je svima koji se žale na restriktivne mere i zatvorenost u svojim domovima poručila - "razmislite koliko bi bilo hiljada mrtvih da nismo imali restriktivne mere, kao populacija koja ima visok broj starih lica".

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA