Vučić čestitao Putinu Dan pobede: Čast mi je što su naši narodi zajedno prošli teška iskušenja

Vučić je dodao kako su "Srbija, Rusija i svet sada ponovo zajedno u borbi, ovaj put sa nevidljivim neprijateljem, korona virusom

  • 6
VUČIĆ BOCAN-HARČENKO SASTANAK BOCAN-HARČENKO I VUČIĆ Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i tom prilikom mu uručio pismo za predsednika Vladimira Putina, u kome mu čestita jubilarnih 75 godina od pobede nad fašizmom, saopšteno je iz Predsedništva.

Predsednik Vučić u čestitki kaže da je Dan pobede "jedan od najsvetlijih datuma u istoriji čovečanstva i simbol nepokornosti slobodarskog duha naših slavnih predaka".

- Čast mi je što su naši narodi zajedno prošli teška iskušenja u plemenitoj misiji da oslobode svet od najvećeg zla dvadesetog veka, pregazivši strah i prezrevši smrt. Zato doveka imamo dužnost da čuvamo uspomenu na njihovu nadljudsku borbu, na strani pravde i istine - napisao je Vučić u čestitki.

Vučić je dodao kako su "Srbija, Rusija i svet sada ponovo zajedno u borbi, ovaj put sa nevidljivim neprijateljem, korona virusom, koji ne zna za granice".

VUČIĆ BOCAN-HARČENKO SASTANAK BOCAN-HARČENKO I VUČIĆ Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Dozvolite mi da izrazim saosećanje zbog žrtava zarazne bolesti kovid 19 u Rusiji i nadu za brz oporavak obolelih - dodao je Vučić u čestitki Vladimiru Putinu povodom Dana pobede.

Dodaje se kako se Vučić zahvalio Putinu što je "u trenucima najvećeg izazova za Rusiju iskazao brigu za Srbiju".

- Hvala Vam na ljudskoj i državničkoj solidarnosti, koju ste pokazali upućivanjem velikodušne medicinske pomoći i tima Oružanih snaga Ruske Federacije. Za nas je to potvrda Vašeg ličnog odnosa prema Srbiji, kao i potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva naših dveju zemalja. Naši odnosi se temelje na poštovanju, razumevanju i uzajamnoj podršci, što pokazuje i aktivna podrška Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, na kojoj smo iskreno zahvalni - navodi se u čestitki predsednika Vučića predsedniku Putinu, uz želje da nastavi da ostvaruje planove za budućnost Rusije, obezbeđujući joj siguran put napretka.

Bocan-Harčenko: Dan pobede će biti dostojanstveno obeležen

Ambasador Bocan-Harčenko je zahvalio na pismu i naveo da će Dan pobede, uprkos odlaganju tradicionalne parade na Crvenom trgu, biti dostojanstveno obeležen, kao i to da Ambasada Ruske Federacije, u saradnji sa Vladom Republike Srbije i gradskim vlastima u Beogradu, priprema niz manifestacija, u skladu sa okolnostima.

VUČIĆ BOCAN-HARČENKO SASTANAK BOCAN-HARČENKO I VUČIĆ Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dodaje se da su predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije i izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti razmenu poseta na visokom nivou i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata.

U saopštenju je navedeno da su dvojica sagovornika razgovarali i o regionalnoj situaciji, posebno o Kosovu i Metohiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA