Održan protest dela opozicije ispred Predsedništva

Građanski otpor je "preuzeo" proteste koje je ranije organizovao "1 od 5 miliona", a pristalice su na večerašnji pozvali preko društvenih mreža

  • 8
Protest opozicije ispred Predsedništva Srbije Foto: ATA Images

Ispred zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, večeras oko 20 časova počeo je protest dela opozicije, a u jednom trenutku je je do incidenta i probijanja zaštitne ograde, ali je sve na kraju ipak završeno mirnim razilaženjem okupljenih nešto pre 21 čas.

Protest, u organizaciji Građanskog otpora, počeo je najpre aplauzom za medicinske radnike, i puštanjem Marša na Drinu u spomen na preminule medicinare, a zatim su učesnici duvali u pištaljke, lupali u šerpe, udarali u bubnjeve i uzvikivali "Vučiću lopove" i "Vučiću odlazi".

Ispred zgrade Predsedištva su bili i lideri stranaka opozicije iz i oko Saveza za Srbiju, predsednik S SP Dragan Ðilas, Dveri Boško Obradović, Zoran Lutovac i Radoslav Milojičić Kena iz DS, a sa njima i deo njihovih pristalica.

U jednom trenutku je, međutim, Obradović sa jednom grupom učesnika probio zaštitnu ogradu i došao do ulaza u zgradu, na kojem su pripadnici obezbeđenja, "kobre".

Nije bilo obraćanja, a posle nekog vremena pridružio mu se Ðilas, da bi se zatim povukli i otišli. Ðilas je u prolazu rekao da je "velika nervoza među građanima i nestrpljenje", da su oni "došli da bi sve bilo u redu", te da će "doći ponovo".

Srđan Milivojević, koji predvodi Građanski otpor, nije davao izjave. On je na početku pozvao okupljene da naprave lanac oko zgrade Predsedništva, ali je Obradovićeva akcija dala drugi tok događajima.

Građanski otpor je "preuzeo" proteste koje je ranije organizovao 1 od 5 miliona, a pristalice su na večerašnji pozvali preko društvenih mreža.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niki

    7. maj 2020 | 23:11

    Udri udri... Šerpari prozvizdali ste svoje

  • 👉👩‍🦳👨‍🦰👩‍🦰👩‍⚖️👩‍🏫

    7. maj 2020 | 22:51

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Nina

    7. maj 2020 | 23:07

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🌈🌈🌈🌈🌈🌈

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA