Narodni poslanik Karić položio venac povodom 9. maja: Dan pobede je za mene sveti dan

Ove godine današnji dan obeležavamo skromnije zbog korona virusa, ali sa istim ogromnim poštovanjem prema junacima koji su izvojevali pobedu i doneli nam slobodu - poručio je Karić

  • 3
Dragomir J. Karić o Danu pobede Foto: BK TV

Polaganjem venaca na Spomenik oslobodiocima Beograda obeleženo je 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, a počast herojima koji su dali svoje živote za slobodu odao je i narodni poslanik Dragomir J. Karić.

- Kao i uvek 9. maj je za mene i za veliku porodicu Karić, za njenih 200 članova, sveti dan. Pre 75 godina pobeđen je fašizam i okončan je, kako su ga zvali, totalni rat koji je doveo do uništavanja gotovo svega što se moglo uništiti - poručio je on.

Kako kaže, ove godine današnji dan obeležavamo skromnije zbog korona virusa, ali sa istim ogromnim poštovanjem prema junacima koji su izvojevali pobedu i doneli nam slobodu.

- Na ovom mestu uvek može da se održi čas istorije. Ja sam više puta navraćao sa decom i unucima i uvek se sa pijetetom odnosim prema senima heroja kada dođem na ovo sveto spomen-groblje gde zajedno leže naši i borci Crvene armije koji su položili ono najvrednije za oslobođenje Beograda i Srbije - poručio je Karić i dodao:

- Slava im, hvala im i vječnaja pamjat.

Vence su položili i ministri Ivica Dačić, Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević, ambasadori Rusije, Belorusije, Kazahstana, Azerbejdžana, Jermenije i Ukrajine, predstavnici SUBNOR i Vojske Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA