"Očekujem da vladika Joanikije i ostali sveštenici SPC brzo budu pušteni na slobodu"

Srbija čvrsto stoji uz srpski narod i SPC u Crnoj Gori u njihovim nastojanjima da se svi problemi rešavaju dijalog - poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić

  • 16
Ministar Ivica Dačić na predavanju studentima pravnih fakulteta i studentima FPN Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je da Ministarstvo spoljnih poslova sa velikom zabrinutošću prati situaciju u Crnoj Gori povodom hapšenja vladike Joanikija i sveštenika SPC, i apelovao na mirno i pribrano postupanje u teškim trenucima.

On je u izjavi za Tanjug rekao da očekuje da će vladika Joanikije i ostali uhapšeni sveštenici SPC biti pušteni u najkraćem vremenskom periodu.

Kako je istakao, Srbija čvrsto stoji uz srpski narod i SPC u Crnoj Gori u njihovim nastojanjima da se svi problemi rešavaju dijalog.

Vulin: Joanikija ne bi ni privodili da nije vladika SPC

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je sramota što je vladika Joanikije uhapšen, te ocenio da vlast u Crnoj Gori time svesno pogoršava odnose sa Srbijom.

"Vlast u Crnoj Gori je uhapsila vladiku Joanikija. Da nije vladika Srpske Pravoslavne Crkve ne bi ga ni privodili ni hapsili. Sramota je da se vladika Joanikije otima i hapsi kao da je švercer cigareta a ne svešteno lice", rekao je Vulin.

On je u pisanoj izjavi naveo da izazivajući sukobe sa Srbima u Crnoj Gori, vlast te zemlje svesno pogoršava odnose sa Srbijom.

U vlasti Crne Gore nikako da shvate da ljubav prema svojoj državi ne treba da se dokazuje mržnjom prema Srbiji, poručio je Vulin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA