• 0

Ružić: SPS podržava smenu Pavličića

Stvoreni su uslovi da uz podršku SPS-a dođe do prekomponovanja vlasti u Novom Sadu, kaže Branko Ružić

  • 0

Vanredne sednice Skupštine Novog Sada na kojoj treba da bude raspravljano o smeni gradonačelnika Igora Pavličića kasni sa početkom. Sednicu Skupštine Novog Sada je za 15 sati zakazala predsednica gradskog parlamenta Aleksandra Jerkov.
 Sednica je zakazana nakon što su odbornici naprednjaka i nekoliko opozicionih stranaka juče podneli inicijativu za smenu gradonačelnika Igora Pavličića i aktuelne gradske vlasti koju predvode demokrate u koaliciji sa socijalistima.

Socijalistička partija Srbije podržaće smenu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i prekomponovanje vlasti u tom gradu, izjavio je predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Ružić.
- Stvoreni su uslovi da uz podršku SPS-a dođe do prekomponovanja vlasti u Novom Sadu -  rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.
Govoreći o vlasti u Beogradu, on je dodao da SPS nije u poziciji da daje bilo kakve garancije za vlast u prestonici i da postoji jasan stav onih koji su dominantno utemeljeni u biračkom telu koji su rekli da će poštovati tu utemeljenost.
Ružić je dodao da SPS zahteve koalicionih partnera ne shvata kao ultimatume i da stranke vladajuće većine rade kao tim.
Prema njegovim rečima, SPS, nakon sednice Predsedništva stranke, želi da ustanovi princip koji će biti u funkciji građana da tamo, gde je matematički moguće, vlast bude upodobljena sa republičkom, a kako bi projekti u tim sredinama bili lakše realizovani.
- Ovde nema govora o smenama, radi se o prekomponovanju vlasti. I pre četiri godine bilo je sličnih zahteva. Ovo je u funkciji što boljeg funkcionisanja sistema - rekao je Ružić i dodao da taj princip mora da bude primenjen na jednak način za sve u svim sredinama gde je to moguće.
Predstavnici SPS-a juče posle podne imali su sastanak sa novosadskim naprednjacima povodom sklapanja nove koalicije, ali do sada nisu saopštili odluku o promeni koalicionih partnera u Novom Sadu.
(I. M. / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima