• 0

Ružić: SPS podržava smenu Pavličića

Stvoreni su uslovi da uz podršku SPS-a dođe do prekomponovanja vlasti u Novom Sadu, kaže Branko Ružić

  • 0

Vanredne sednice Skupštine Novog Sada na kojoj treba da bude raspravljano o smeni gradonačelnika Igora Pavličića kasni sa početkom. Sednicu Skupštine Novog Sada je za 15 sati zakazala predsednica gradskog parlamenta Aleksandra Jerkov.
 Sednica je zakazana nakon što su odbornici naprednjaka i nekoliko opozicionih stranaka juče podneli inicijativu za smenu gradonačelnika Igora Pavličića i aktuelne gradske vlasti koju predvode demokrate u koaliciji sa socijalistima.

Socijalistička partija Srbije podržaće smenu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i prekomponovanje vlasti u tom gradu, izjavio je predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Ružić.
- Stvoreni su uslovi da uz podršku SPS-a dođe do prekomponovanja vlasti u Novom Sadu -  rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.
Govoreći o vlasti u Beogradu, on je dodao da SPS nije u poziciji da daje bilo kakve garancije za vlast u prestonici i da postoji jasan stav onih koji su dominantno utemeljeni u biračkom telu koji su rekli da će poštovati tu utemeljenost.
Ružić je dodao da SPS zahteve koalicionih partnera ne shvata kao ultimatume i da stranke vladajuće većine rade kao tim.
Prema njegovim rečima, SPS, nakon sednice Predsedništva stranke, želi da ustanovi princip koji će biti u funkciji građana da tamo, gde je matematički moguće, vlast bude upodobljena sa republičkom, a kako bi projekti u tim sredinama bili lakše realizovani.
- Ovde nema govora o smenama, radi se o prekomponovanju vlasti. I pre četiri godine bilo je sličnih zahteva. Ovo je u funkciji što boljeg funkcionisanja sistema - rekao je Ružić i dodao da taj princip mora da bude primenjen na jednak način za sve u svim sredinama gde je to moguće.
Predstavnici SPS-a juče posle podne imali su sastanak sa novosadskim naprednjacima povodom sklapanja nove koalicije, ali do sada nisu saopštili odluku o promeni koalicionih partnera u Novom Sadu.
(I. M. / Tanjug)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima