• 3

Nova i Zelena stranka predstavile koaliciju: Izlaze zajedno na izbore 21. juna

Od sutra kreću sa prikupljanjem potpisa potrebnim za predavanje liste za izbore

  • 3
Nova stranka i Zelena stranka

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nova stranka i Zelena stranka učestvovaće zajedno na parlamentarnim izborima, kao i na lokalnim, gde za to bude uslova, saopštili su danas predsednici stranaka Zoran Živković i Goran Čabradi.

Njihova koalicija će nastupiti pod nazivom "Nek maske padnu", a Živković je precizirao da misle na maske "kvazi demokratije, kvazi poštenja, kvazi poštovanja ljudskih i manjinskih prava, kvazi institucija", kakve, kaže, nose predstavnici aktuelne vlasti.

Živković je rekao da na izborima učestvuju, jer im je "ulica" neprihvatljiva alternativa.

- Vlast se menja na izborima, ne na ulici, stepeništu parlamenta. Verujem u Srbiju koju treba menjati, ali sa programom - kazao je Čabradi.

Koalicija je, kažu, rezultat činjenice da dele iste vrednosti, odnosno i jedni i drugi smatraju da Srbiji treba članstvo u EU, institucije koje nisu farsa, te da ljudi koji rade posao u tim institucijama budu "službenici naroda", a ne da se predstavljaju kao da su sama država.

Nova stranka i Zelena stranka

Živković je rekao da na izborima učestvuju, jer im je "ulica" neprihvatljiva alternativa - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Od sutra kreću sa prikupljanjem potpisa potrebnim za predavanje liste za izbore, a za nedelju dana predstaviće detaljan program koalicije.

Sastavni deo koalicionog sporazuma je da nakon izbora nema nikakve sardnje sa SNS i njihovim saradnicima.

Živković je još jednom pozvao sve koji misle da treba promeniti sistem, a najavili su da će bojkovati izbore, da još jednom razmisle i da im se pridruže da se paralelno bore protiv sadašnjeg sistema.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima