Nova i Zelena stranka predstavile koaliciju: Izlaze zajedno na izbore 21. juna

Od sutra kreću sa prikupljanjem potpisa potrebnim za predavanje liste za izbore

  • 5
Nova stranka i Zelena stranka Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nova stranka i Zelena stranka učestvovaće zajedno na parlamentarnim izborima, kao i na lokalnim, gde za to bude uslova, saopštili su danas predsednici stranaka Zoran Živković i Goran Čabradi.

Njihova koalicija će nastupiti pod nazivom "Nek maske padnu", a Živković je precizirao da misle na maske "kvazi demokratije, kvazi poštenja, kvazi poštovanja ljudskih i manjinskih prava, kvazi institucija", kakve, kaže, nose predstavnici aktuelne vlasti.

Živković je rekao da na izborima učestvuju, jer im je "ulica" neprihvatljiva alternativa.

- Vlast se menja na izborima, ne na ulici, stepeništu parlamenta. Verujem u Srbiju koju treba menjati, ali sa programom - kazao je Čabradi.

Koalicija je, kažu, rezultat činjenice da dele iste vrednosti, odnosno i jedni i drugi smatraju da Srbiji treba članstvo u EU, institucije koje nisu farsa, te da ljudi koji rade posao u tim institucijama budu "službenici naroda", a ne da se predstavljaju kao da su sama država.

Nova stranka i Zelena stranka Živković je rekao da na izborima učestvuju, jer im je "ulica" neprihvatljiva alternativa - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Od sutra kreću sa prikupljanjem potpisa potrebnim za predavanje liste za izbore, a za nedelju dana predstaviće detaljan program koalicije.

Sastavni deo koalicionog sporazuma je da nakon izbora nema nikakve sardnje sa SNS i njihovim saradnicima.

Živković je još jednom pozvao sve koji misle da treba promeniti sistem, a najavili su da će bojkovati izbore, da još jednom razmisle i da im se pridruže da se paralelno bore protiv sadašnjeg sistema.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA