Nova provokacija iz Prištine: "Dao bih 17 sela oko Leposavića i Zubinog potoka za jug Srbije"

On je rekao da su najave da će doći do promene granice do reke Ibar netačne i da imaju za cilj zastrašivanje ljudi

  • 9
Srbija, Kosovo, zastave Foto ilustracija: Shutterstock

Potpredsednik "Demokratskog saveza Kosova" Ljutfi Haziri izjavio je da bi, kada bi bio premijer, pristao na razmenu teritorija i dao 17 sela u okolini Leposavića i Zubinog Potoka u zamenu za Preševo, Medveđu i Bujanovac, prenosi Kosovo onlajn.

Prema njegovim rečima, posle Drugog svetskog rata ovih 17 sela pripojena su Kosovu dok su Preševo, Bujanovac i Medvedja pripali okrugu Vranja.

- Sela u Leposaviću, Zubinom Potoku su srpska, nema Albanaca. Neko vreme su bili u teritorijalnoj organizaciji Srbije. To je demarkacija granice, tehnička korekcija granice, to se čak ne može nazvati promena granice - izjavio je Haziri za Reporteri.

On je rekao da su najave da će doći do promene granice do reke Ibar netačne i da imaju za cilj zastrašivanje ljudi.

Ocenio je da "Srbija ne želi samo sever Kosova, već želi celo Kosovo".

- Srbija tvrdi da će celo Kosovo vratiti rezolucijom 1244, bar formalno i nastavlja da laže sopstveni narod - kaže Haziri.

On je negirao da postoje tajni sporazumi kao što tvrdi kosovski premijer u tehničkom mandatu Aljbin Kurti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    17. maj 2020 | 17:30

    Pa mogu Albanci menjati, dadu Skadar koji je bio u Srbiji, gde i žive Srbi kojima je Hodža da albanska imena,menjati za deo Kosova...Srbija ima svoje priznate granice u UN i Kosovo je u tim granicama...

  • Boki

    17. maj 2020 | 17:35

    Svi trguju sa srpskim teritorijama ali to neće moći. Nije kosovo njegovo da ga menja sa nekim, već srpsko! I ja bi svašta ali nemogu...

  • Miki

    17. maj 2020 | 17:15

    Smesni su ovi siptari iz ovk.. oce da menjaju Srpsko za Srpsko.....Zato sto su glupi zato ce i ziveti u laznoj nepriznatoj kvazidrzavi u izolaciji, a kad tad ce Kosovo morati vratiti pa bilo to za 100 ili 500 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA