• 58

Vučić razgovarao sa Borisovim uoči sutrašnjeg sastanka kvadrilaterale

Predsednik Vučić i premijer Borisov su izrazili zadovoljstvo što se Srbija i Bugarska uspešno bore sa korona virusom

  • 58
Aleksandar Vučić, Bojko Borisov

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, uoči sutrašnjeg video konferencijskog sastanka Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, posvećenog otklanjanju ekonomskih posledica epidemije Kovid-19.

Predsednik Vučić i premijer Borisov su se saglasili da je međusobni dogovor za ublažavanje ograničenja za prelazak granica jedan od ključnih elemenata za podsticanje poslovnih aktivnosti, posebno u oblasti turizma posle dužeg prekida rada zbog korona virusa.

Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, posebno insistirali na tome da je neophodno obezbediti primenu odgovarajućih antiepidemioloških mera, kako bi bila osigurana zaštita zdravlja građana i sprečeno dalje širenje zarazne bolesti, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i premijer Borisov su izrazili zadovoljstvo što se Srbija i Bugarska uspešno bore sa korona virusom i da se epidemija drži pod kontrolom, sa nadom da će uskoro biti potpuno savladana.

Vučić i Borisov su dogovorili skori bilateralni susret, posebno se radujući obilasku radova na izgradnji auto-puta od granice Srbije sa Bugarskom do Sofije, čijim će se završetkom naša zemlja potpuno povezati sa Azijom.

Dvojica zvaničnika su u isto vreme naglasili važnost izgradnje gasovoda Balkanski tok i gasnog Interkonektora za energetsko povezivanje Srbije i Bugarske.

Predsednik Vučić i premijer Borisov su izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se nastavi dobra praksa tromesečnih sastanaka lidera Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, kako bi nastavili razgovore o zajedničkim infrastrukturnim i energetskim projektima, kao i drugim vidovima saradnje, navedeno je u saopštemnju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sf

    Otvaranjem granica će se ojačati ekonomska i privredna saradnja.

  • Maja

    Saradnja sa susedima uvek treba da postoji.

  • meda

    Srbija ima odličnu saradnju sa drugim zemljama

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima