≫ 

Varhelji: EU i Zapadni Balkan zajedno u postepeno ukidanje restrikcija

Komesar Varhelji učestvovao je danas na video konferenciji ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkna i susednih EU zemalja

  • 1
Oliver Varhelji FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas da Zapadni Balkan i EU treba zajedno da se pripreme za moguće i postepeno "otvaranje" tokom ukidanja restrikcija uvedenih zbog pandemije COVID19.

- Želimo da pridružimo naše partnere sa Zapadnog Balkana mapi puta EU koja se odnosi na postepeno ukidanje restrikcija u oblasti putovanja, pokretanje poslovanja i ugostiteljskih usluga uz poštovanje zdravstvene situacije - napisao je Varhelji na svom Tviter nalogu.

Komesar Varhelji učestvovao je danas na video konferenciji ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkna i susednih EU zemalja koji su organizovali šefovi diplomatija Severne Makedonije i Grčke.

Kako je objavljeno u Skoplju, na konferenciji je bilo reči o trenutnoj i budućoj saradnji regiona i EU u regulisanju prekograničnih putovanja, transporta i turizma i međusobnoj ekonomskoj podršci.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA