• 46

Vučić održao konsultacije sa saradnicima povodom dešavanja u Crnoj Gori

Predsednik je više sati danas razgovarao sa saradnicima o zbivanjima u Crnoj Gori i novim tonovima iz Podgorice

  • 46
SRBIJA VUČIĆ OBRAĆANJE ALEKSANDAR VUČIĆ

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Aleksandar Vučić održao je danas konsultacije sa najbližim saradnicima povodom najnovijih poruka crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića vezanih za status SPC i srpskog naroda u toj zemlji, a sutra će, kako saznaje Tanjug, odgovoriti Ðukanoviću i izneti stav Srbije po tim pitanjima.

Predsednik Vučić je, kako je rečeno Tanjugu, više sati danas razgovarao sa saradnicima o zbivanjima u Crnoj Gori i novim tonovima iz Podgorice, kojima se praktično najavljuje ukidanje SPC i formiranje crkve pravoslavnih Crhogoraca.

Vučić je tokom vikenda razgovarao sa političkim predstavnicima Srba u Crnoj Gori i predstavnicima svih srpskih udruženja i organizacija, gde je skrenuo pažnju da Srbija ne može da ćuti na ono što se dešava Srbima u Crnoj Gori, ali da su mogućnosti Srbije ograničene činjenicom da je reč o drugoj, nezavinsoj državi.

Ono što ga je dodatno zabrinulo, preneo je, jeste da se ovi događaji mogu posmatrati u kontekstu predstojećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori, te strahovanje Srba u toj zemlji da je ideja da se njihov broj "smanji", te da su svi pritisci Podgorice usmereni u tom pravcu.

Posle tog razgovora usledila je, međutim, možda i najradikalnija poruka Ðukanovića kada je reč o položaju i zahtevima Srba i SPC, koju nije uputio samo Srbima u Crnoj Gori, već i Srbiji.

Ðukanović je, naime, rekao da Crna Gora neće biti "prinesena" na žrtvenik Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sena

    Zaista je sramno šta vlasti u Crnoj Gori rade, Srbija će podržati svoj narod kao i uvek do sada.

  • ana

    Samo dijalogom i mudroscu ocuvace se mir i stabilnost. Uvek uz svoj narod i svetinje.

  • ana

    U trenucima kada se određuje sudbina našeg naroda i naših svetinja u Crnoj Cori, jedinstvo nam je napotrebnije!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima