• 1

SAD i Britanija pozivaju Prištinu da sprovede odluku o Visokim Dečanima

Prošle su četiri godine od kada je Ustavni sud u Prištini zaključio 16 godina dug proces i priznao manastiru vlasništvo nad 24 hektara koje su lokalne vlasti osporavale

  • 1
Manastir Visoki Dečani

Foto: TV Hram

Američka i britanska ambasada u Prištini pozvale su tamošnje institucije da sprovedu odluku Ustavnog suda kojom je potvrđeno vlasništvo manastira Visoki Dečani nad 24 hektara zemljišta koje su lokalne prištinske vlasti osporavale.

Prošle su četiri godine od kada je Ustavni sud u Prištini zaključio 16 godina dug proces i priznao manastiru vlasništvo nad 24 hektara koje su lokalne vlasti osporavale, piše Kosovo onlajn.

- Nepoštovanje ove odluke tužan je primer nepoštovanja vladavine prava - poručio je američki ambasador u Prištini Filip Kosnet i istakao da očekuju od vlade u Prištini da upiše zemlju u katastar.

Kosnet je u poruci na Tviteru naveo da su četiri godine isuviše dugo vreme.

Kako je saopšteno iz britanske ambasade, pravila zakona moraju da primenjuju svi, bez obzira na njihovu političku ili drugu pripadnost.

- Na godišnjicu odluke Ustavnog suda iz maja 2016. godine, kojom se potvrđuje vlasništvo manastira Dečani nad okolnim zemljištem, ponovo pozivamo vlasti na Kosovu da sprovedu ovu odluku - navedeno je u poruci ambasade Velike Britanije u Prištini.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    Svi su oni nasi neprijatelji,svi mesetare po srpskoj svetoj zemlji.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima