≫ 

Ponosan sam na naše zdravstvene objekte: Vučić obišao radove na ZC u Prokuplju

- Ovo nisu male popravke, šminkanje... Ulažemo više od 35 miliona evra, samo gradnja objekta koštaće oko 27 milona evra - rekao je on

  • 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji Zdravstvenog centra Prokuplje. Sa predsednikom radove su obišli i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Kancelarije za javna ulagnja Marko Blagojević i predstavnici lokalne samouprave.

Po izgradnji zdravstvenih objekata najbolje se vidi kako se Srbija promenila, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić u Prokuplju.

On je rekao da je obnova ovog objekta značajna za sve četiri opštine Topličkog okruga, zgrada u kojoj će biti i Dom zdravlja i Opšta bolnica, koja će, očekuje, biti bolja i od nekih beogradskih zdravstvenih ustanova.

- Ovo nisu male popravke, šminkanje... Ulažemo više od 35 miliona evra, samo gradnja objekta koštaće oko 27 milona evra. Nikada u Toplicu nije toliko ulagano - rekao je Vučić.

Kako je istakao, država je ulagala u zdravstvo i pre pandemije Kovida 19, jer je to važno za građane i deo je životnog standarda.

- Kao što sam ponosan na svaki autoput, most, ponosan sam i na sve bolnice - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Prokuplje Vučić je istakao, država je ulagala u zdravstvo i pre pandemije Kovida 19, jer je to važno za građane i deo je životnog standarda - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je ukazao da će uskoro početi radovi na zdravstvenim ustanovama u Pirotu, Kikindi, Leskovcu, Vranju, Aranđelovcu, Loznici, Vrbasu, Smedervskoj Palanci, Gornjem Milanovcu…

- Bolnica u Prokuplju će izgledati bolje i vredeti više i od KBC Zemun, Zvezdara… "Dr Dragiša Mišović'' će biti ispred i KCS, naravno. Ova lepotica, i ostale bolnice ostaju našim gradovima - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da nema okruga u koji je, od Drugog svetskog rata, manje ulagano od Topličkog, što je razlog zašto tamo živi samo 80.000 ljudi.

Aleksandar Vučić, Prokuplje Obnova zdravstvene ustanove u Prokuplju - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ali, ovde živi narod koji je uvek bio na braniku otadžbine, koji nikada nije kukao, nikada se ovi ljudi ne žale, već su zadovoljni kada imaju posao i mogu da prehrane porodice. A, mi kao namerno nismo hteli da ulažemo -  primetio je Vučić i dodao da im se danas vraća dug.

- Nismo im dužni samo od Gvozdenog puka, već i za sve u Drugom svetskom ratu, kroz sukobe '90-ih, do poslednjeg 1999. godine koji smo vodili protiv NATO i albanskih seperatista - rekao je on.

Dodao je i da će putevi koji su u planu da se grade menjati život građana tog kraja.

Prema njegovim rečima, do novembra će biti završena prva faza radova, dok će druga biti gotova do kraja sledeće godine.

Aleksandar Vučić, Prokuplje Vučić je rekao i da će putevi koji su u planu da se grade menjati život građana tog kraja - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dodao je da će biti počastvovan, budući da je to svakako u vreme njegovog mandata, da pokaže da je nešto veliko napravljeno za Prokuplje i Toplicu.

Zdravstveni centar u Prokuplju imaće operacioni blok, sa četiri hiruške sale, a biće zaposleno oko 900 ljudi.

O prekidu štrajka Boška Obradovića

Ja sam, za razliku od njih, mali čovek malih pobeda i velike borbe, rekao je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, komentarišući, na pitanje novinara, izjavu predsednika Dveri povodom odluke da prekine štrajk glađu.

- Čestitam mu na svim velikim pobedama i želim im da tako uspešno nastave -zaključio je.

O izborima

Kada su u pitanju izbori on je rekao da se najmanje time bavi, a da je najvažnije kako da se zemlja podigne ekonomski.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA