• 16

Vučić lekarima: Vi ste heroji Srbije. Ne osvrćite se kad dobacuju, oni ne znaju koliko je bilo teško

Predsednik Srbije je rekao da će medicinski radnici zauvek ostati heroji i junaci naše zemlje. Iako su dani u kojima su radili bili puni muka, ostaće, istakao je, upamćeni kao dani herojstva i slave

  • 16

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas medicinske radnike, lekare i medicinske sestre koji su bili angažovani u Kovid bolnicama.

Prijem je organizovan u znak zahvalnosti medicinskim radnicima za doprinos i rezultate u borbi sa epidemijom virusa korona u Srbiji.

Događaju u Palati Srbija prisustvovali su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Kovida-19 epidemiolog Predrag Kon i direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović.

Prijemu, koji je počeo izvođenjem himne "Bože pravde", prisustvovali su i direktor KCS Milika Ašanin, direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Ðukić, direktor KC Niš Zoran Radovanović i predstavnici ostalih kovid bolnica u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će medicinski radnici zauvek ostati heroji i junaci naše zemlje. Iako su dani, kaže, u kojima su radili bili puni muka, ostaće upamćeni kao dani herojstva i slave.

On je rekao da će se država postarati i za one manje vidljive i ponovo se zahvalio medicinarima jer nisu brinuli, kaže, o sebi već o nama.

- Moja mala primedba i savet, ne okrećite se na one koji će nešto da dobace, jer oni i ne znaju koliko vam je bilo teško i sa čim ste se suočili. Ali je dobo da ste to sve uradili - rekao je on i dodao:

- Sačekaću Vidovdan i 28. juna ću nekoga od vas i odlikovati jer hoću da se vidi koliko poštovanje Srbija pridaje vašem radu, angažovanju prema našim roditeljima, deci i Srbiji. Beskrajno vam hvala, ponosan sam što sam mogao bar malo da vam pomognem, a vi, junaci našeg doba, uživajte u slavi - poručio je.

 
 
 
View this post on Instagram

"Dragi lekari, medicinske sestre, vi ćete zauvek ostati junaci naše zemlje, heroji naše otadžbine! Borili ste se i uradili nešto što niko drugi nije mogao da uradi. To su dani koji će ostati upamćeni kao dani slave i vaših podviga. Znam koliko ste se borili! Mogli smo da računamo na vas, vašu borbu i vašu posvećenost. Vi, kojih nikada nije bilo dovoljno, uspeli ste više nego dovoljno. Dali ste nam nadu i mogućnost. Država će dati ono što ste zaslužili, nove bolnice, bolje uslove, veću platu i sigurnost. Hvala vam što niste brinuli o sebi, već ste brinuli o nama. To je osobina velikih ljudi!" - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je medicinske radnike, lekare i medicinske sestre, koji su bili angažovani u Kovid bolnicama. #dopobedezajedno

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

On je rekao da zahvaljujući njima mi ponovo imamo budućnost, deca imaju roditelje, a roditelji decu. 

- Dali ste nam nadu i budućnost. I sada je ostalo pitanje šta, osim aplauza, možemo mi vama da damo? Na ovo pitanje država će dati pravi odgovor, onaj koji ste zaslužili. Nove bolnice, veću plati i sigurnosti, i kada to uradimo još nećemo moći da kažemo da ne dugujemo ništa. I zato još jednom, nikada mi nismo bili tako mali pred opasnošću, a vi tako veliki pred celim svetom - rekao je on.

- Mi smo mogli da računamo na vas, vašu borbu, snagu i posvećenost - rekao je Vučić i citirao Čerčila kada je rekao da nikada ovako mnogo nas nije bilo zahvalno tako malom broju ljudi.

ZDRAVSTVENI RADNICI PRIJEM VUCIC, heroji naše zemlje, junaci našeg doba

- Mi smo mogli da računamo na vas, vašu borbu, snagu i posvećenost - rekao je Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Mi smo naše roditelje i decu prepustili vama. Siguran sam da većina vas, ili se bar nadam, nije imalo nekoga ko je bio zaražen ovim virusom. Ja se sećam te noći kada sam sina doveo u bolnicu i ostavio ga u rukama nekome kome više verujem nego sebi - rekao je on.

 Vesna Obradović, glavna medicinska sestra intenzicne nege na Infektivnoj klinici takođe se obratila prisutnima i rekla je da sve osećaju neizmernu sreću kada vidi osmehe na licima svih i tada zaboravljaju koliko je bilo teško.

- To je naš posao, to je naš život. Hvala vam još jednom - rekla je ona.

Dr Goran Stevanović obratio se prisutnima i rekao da je svima bilo teško da se bore protiv jednog virsa koji je pokrenuo ceo svet i napravio haos.

ZDRAVSTVENI RADNICI PRIJEM VUCIC, heroji naše zemlje, junaci našeg doba

- Nadam se da ćemo sve ovo uspeti da privedemo uspešno kraju - poručio je Stevanović - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Uvek nam je bilo najteže, ali stvarno najteže je bilo kada smo gubili bitke za naše bolesnike. Nikada do sada nismo imali ovakvu podršku sistema i na svaki komentar je reagovano pravovremeno. Ne smemo da zaboravimo naše pomoćne tehničke službe i sve one druge ljude koji su se trudili da sve ovo funkcioniše. Suviše je rano za slavlje, ovo još uvek traje, nazire se kraj, ali uradili smo veliki posao i sprečili smo nekontrolisano širenje zaraze i zbog toga se zahvaljujem svima onima koji su nam pomagali, omogućavali nam da lečimo pacijente - rekao je Stevanović i dodao:

- Zahvaljujem se svim nemedicinskim i zdravstvenim radnicima koji su u ovoj priči bili od samog početka i u njoj će ostati do kraja. Nadam se da ćemo sve ovo uspeti da privedemo uspešno kraju.

- Ono što smo znali jeste da infektološka služba mora da bude ta koja će da podnese prvi udar i pomogne zdravstvenom sistemu da se prilagodi - kazao je on i zahvalio predsedniku i ministru Lončaru za svu opremu.

- Danas su ovde sa nama heroji naše zemlje, medicinski radnici koji su se 77 dana suočavali sa teškom bolešću - korona virusom. Srbija je u prethodnom periodu učinila sve da bi pobedila u toj borbi - rečeno je na početku prijema.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coca

    A ratni veterani nisu heroji srbije za njih nema ništa za njih nema para

  • Zoki

    Svi smo mi na neki način HEROJI!Pravoslavna vera je sama veliki borac i heroj!

  • YX

    A sta su oni ljudi sto su bili na Kosarama, Juniku, Morini... Ako su Lekari heroji Srbije

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima