≫ 

Još jedna potvrda čeličnog prijateljstva dve zemlje: Dragomir Karić o medicinskoj pomoći iz Kine

- Ovo je potvrda da daljina nikad nije prepreka ukoliko su odnosi bliski - istakao je on

  • 2
Dragomir J. Karić, narodni poslanik Dragomir J. Karić - Foto: BK grupa

U Beograd je jutros iz Kine stigao namenski voz sa medicinskom opremom i materijalom za borbu protiv korona virusa, a pomoć kineske države predstavlja važnu podršku Srbiji u nastojanjima da se u potpunosti suzbije epidemija.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član parlamentarne grupe prijateljstva sa Kinom u Narodnoj skupštini Srbije, istakao je ogroman značaj ove kompozicije od 42 vagona koja je više od 20 dana putovala s Dalekog Istoka do svog odredišta.

- Ovo nije samo pomoć u medicinskoj opremi, ovo je još jedna potvrda čeličnog prijateljstva između dve zemlje, dva naroda, koji su uspostavili predsednici Aleksandar Vučić i Si Đinping. Ovo je potvrda da daljina nikad nije prepreka ukoliko su odnosi bliski. A odnosi između Srbije i Kine su neraskidivi - naglasio je Karić.

On je podsetio da je Kina prva uputila kontingent pomoći i tim lekara u Srbiji odmah po otkrivanju prisustva korona virusa i u našoj zemlji.

- Ja sam u stalnom kontaktu sa mojim prijateljima u Kini, a posebno bivšim kineskim ambasadorom Li Mančangom. Oni mi kažu da je kineski narod sve ovo vreme davao podršku građanima Srbije kroz niz aktivnosti, a kineska državna televizija je emitovala jugoslovenske filmove poput "Valter brani Sarajevo" i "Užička republika", koja je bila na programu pre dva dana - rekao je Karić.

Video: U Beograd stigao voz sa medicinskom opremom iz Kine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA