• 2
 ≫ 

Karić: Kosovom i Metohijom se ne može trgovati

 ≫ 

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije - BK, gostujući na TV Lav u Vršcu govorio je, između ostalog, o predstojećim izborima i Kosovu i Metohiji

  • 2
Dragomir J Karić

Foto: BK

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, zamenik predsednika Pokret Snaga Srbije - BK, gostujući na vršačkoj TV Lav pozvao je građane da izađu na izbore 21. juna i ukazao na to da bojkot ne donosi dobro onima koji ga propagiraju.

- Ko god ima pravo da glasa treba da to iskoristi. I bojkot je pravo, ali to pravo vodi unazad, ono je protiv života. Bojkot ništa ne donosi, on je izraz nemoći i nedostatka ideja. Do čega treba bojkot da dodvede? Da predsednik Vučić podnese ostavku da bi neko drugi preuzeo tu funkciju bez izbora? To je nerealno. Ako bojkotujete gubite i onu malu šansu da uđete u parlament. Kod nas se sve sednice direktno prenose na Javnom servisu i možete da kažete sve vaše ideje - istakao je Karić i naglasio:

- Ovi što pozivaju na bojkot su ti koji su doneli važeće zakone o izborima, kao i aktuelni poslovnik u Skupštini. I sada traže od nas da sve to menjamo! Nisam video nikakav njihov program, on ne postoji, osim što stalno govore "pravna država", "sloboda"... Ne znam kakva sloboda?! Što se mene tiče ta demokratska opcija je uništila sve što se moglo uništiti od 2000. do 2012. godine. Zato još jednom pozivam sve građane da glasaju. I da glasaju za onoga ko stvarno može da i dalje pokreće ovu privredu, da se ljudi zapošljavaju. Naravno, ja nisam u potpunosti zadovoljan urađenim, jer znam da može bolje. Nije zadovoljan ni predsednik Aleksandar Vučić. On takođe zna da može da bude još bolje i sigurno će biti bolje!

Dragomir J Karić

Foto: BK

Dragomir J. Karić je istakao da Pokret Snaga Srbije - BK ostaje čvrsto u koaliciji sa SNS na republičkom nivou i da bi taj sporazum trebalo da bude poštovan i na lokalnom nivou.

- U Vršcu je poverenik Pokreta Snaga Srbije - BK Zoran Radulović, izuzetno pošten i priznat čovek, cenjeni privrednik. I to je ono što PSS - BK na čelu sa Bogoljubom Karićem uvek potencira - promovišemo ljude koji privređuju, koji su domaćini, uspešni i porodični. Prva osnovna stvar koju mi svuda propagiramo jeste da je porodica najsigurnije mesto. To je broj jedan. Mi se držimo toga da Srbija treba da rađa, gradi i radi. Duboko smo kao patriote uvereni da Srbija ima snage, da može da savlada mnoge teškoće, što je dokazala i tokom pandemije korona virusa, i da će iz svega izaći kao pobednik.

Karić se osvrnuo i na pitanje Kosova i Metohije.

- Tamo su naša duša i naše srce. Tamo je Pećka patrijaršija, majka svih srpskih pravoslavnih crkava. Tu trgovine nema! Svi drugi razgovori i opcije dolaze u obzir. Ja sam protiv onih koji kažu da je nemoguć suživot sa Albancima. U potpunosti je moguć. Može i mora da se razgovara. Oni odlično znaju da sedam miliona Srba ne mogu da pomere i izbrišu gumicom. Mi smo tu. Ne vredi im ništa da se udružuju sa stotinu Albanija. A i mi znamo da su oni tu. Sve što bude narodna volja to treba prihvatiti. Te stvari se ne rešavaju jednostavno. Ja kažem mojim prijateljima Albancima: "Vi ste jednostrano proglasili nezavisnost Kosova i Metohije. Zašto tražite od nas da vas mi priznamo? Ako ste država zašto vam treba naše priznanje? Znači, ipak niste samostalni. I nikada nećete biti dok vas Srbija ne prizna. A Srbija vas nikada neće priznati. Zato hajde da radimo i da sarađujemo na svim poljima, jer je to u interesu i Srba i Albanaca. Bolji i bogatiji život je ono što nam treba! - poručio je Dragomir J. Karić.

Video: I kamen bi zaplakao: Preostala srpska deca iz Orahovca horski pevaju Bašto rajska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok