Dačić na mitingu SPS najavio posetu Lavrova, pa zapevao "Tamo daleko"

Poseta Lavrova ranije je bila planirana za 25. i 26. mart, ali je bila odložena zbog situacije izazvane epidemijom korona virusa

  • 0
Ivica Dacic, Sergej Lavrov Foto: mfa.gov.rs

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je večeras da će šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posetiti Srbiju 18. i 19. juna.

Dačić je to rekao na centralnoj predizbornoj konvenciji liste SPS-JS na beogradskom stadionu Tašmajdan.

Poseta Lavrova ranije je bila planirana za 25. i 26. mart, ali je bila odložena zbog situacije izazvane epidemijom korona virusa.

O Kosovu i Metohiji

Lider socijalista i ministar spoljnih poslova Srbije poručio je da su rezultati koje je do sada postigao njegova kampanja i kampanja liste SPS i Jedinstvena Srbija (JS) koju predvodi.

Dodao je da će ostati upisano da je u ovo vreme 18 zemalja povuklo priznanje Kosova kao nezavisne države, da Kosovo nije ušlo u Unesko, Intepol… Podsetio je da u 75 zemalja građani Srbije mogu da putuju bez viza, da je kao prvi ministar spoljnih poslova posetio Kinu tokom epidemije Kovid 19, kako bi pokažao "čelično prijateljstvo" dve zemlje.

Zato, kaže, ne bi ni učestvovao u kampanji, da to ne čine i drugi, jer sve što ima da kaže, “pokazuje svaki dan na radnom mestu, boreći se za interese Srbije”.

Ivica Dačić, Socijalistička partija Srbije Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Ja ovde ne govorim zbog kampanje, već da pokažemo građanima koliko nam je stalo do načionalnih i državnih interesa - rekao je Dačić i istakao da su stavovi liste SPS i JS jasni - da su, "pre svega, patriote i da im je najvažnija otadžbina Srbija”.

Prema njegovim rečima, osnovni temelji SPS-a su socijalna pravda i jednakost za sve građane, besplatno zdravstvo i školstvo.

- Napredak Srbije, investicije, regionalni razvoj i, pre svega, mir, temelji su naših principa - istakao je Dačić.

O Crnoj Gori

Što se Crne Gore tiče, rekao je da nema šta da doda i podsetio da nikada nije bilo da Crnogorci pozivaju NATO da ih brani od Srbije.

- Znam samo da su uvek Srbi i Crnogorci ratovali protiv Turaka, Albanaca i drugih za oslobođenje Srbije i Crne Gore. Sve će da prođe. Pozivam crnogorsko rukovodstvo da se dozove pameti. Svi ljudi iz Crne Gore koji žive u Srbiji su ravnopravni i imaju sva prava, a Srba nema ni na jednoj funkciji u Crnoj Gori - rekao je na predizbornoj konvenciji i dodao da su tradicija koalicije svi koji su bili pre, i Tito, i Dimitrije Tucović, Slobodan Milosević, dodajući da su oni deo tradicije i kontinuiteta SPS-a.

Lider socijalista obraćanje na konvenciji na Tašmajdanu završio je u svom stilu - uz pesmu "Tamo daleko".

Dragan Marković Palma: Dačić uspeo da "pobedi" velike sile koje su priznale nezavisnost tzv. Kosova

Na skupu je govorio i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, poručivši da su stranci koju vodi najbitnije tradicionalne vrednosti i ekonomske reforme.

- Ova koalicija se bori za ekonomske evropske vrednosti, a srpsku slavu, nošnju, moramo da poštujemo, kao i srpsko kolo je ušlo u listu Uneska - kazao je Marković i zatražio da svako selo mora da ima kulturno-umetničko društvo, kako bi se mladi bavili kulturom i negovali srpsku tradiciju, dom kulture, terene i ambulantu.

Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija, Ivica Dačić, Dragan Marković Palma Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Takođe je najavio da će tražiti od svojih odbornika, nakon izbora da promene budžete opština i gradova, skinu pozicije koje su luksuz, i pare preusmere na građane i gradove i opštine.

Podsetio je da je Dačić, u dogovoru sa predsednikom Srbije, uspeo da pobedi SAD, Veliku Britaniju, Nemačku, Francusku, koje su vršile pritisak na države sveta da priznaju Kosovo.

On je kazao da je ponovo na leđa SPS palo da reši pitanje koje je od vitalnog značaja za Srbiju.

Okupljenim građanima obratio se, među ostalima, i potpredsednik SPS Aleksandar Antić, koji je ocenio da su pred tom strankom novi izazovi i odgovornosti i dodao da socijalisti na izbore izlaze visoko podignutog čela, jer su radili pošteno i nemaju čega da se stide.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA