≫ 

Tači: Priština je spremna za dijalog sa Beogradom, sporazum moguć ove godine

- Zahvalan sam vladi jer je uklonila izgovore koje je Srbija koristila da izbegne dijalog. Kosovo je jasno u onome što želi u dijalogu. Iznad svega, Kosovo je u ovom procesu zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i svim drugim saveznicima. Moramo što pre da krenemo u tom pravcu da bismo postali deo NATO i EU - rekao je Tači

  • 7
Hašim Tači Foto: Profimedia/AFP

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači rekao je danas da je Priština spremna za dijalog sa Beogradom i da taj proces ne bi trebalo da se odlaže, dodajući da veruje da bi sporazum mogao biti postignut u toku ove godine.

Tači je, na konferenciji za štampu, izjavio da bi moralo brzo da se krene u tom pravcu kako bi mogli da se pridruže EU i NATO.

Naveo je da je optimista da će dogovor sa Beogradom biti postignut u toku ove godine.

- Zahvalan sam vladi jer je uklonila izgovore koje je Srbija koristila da izbegne dijalog. Kosovo je jasno u onome što želi u dijalogu. Iznad svega, Kosovo je u ovom procesu zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i svim drugim saveznicima. Moramo što pre da krenemo u tom pravcu da bismo postali deo NATO i EU - rekao je Tači.

On je rekao da unutrašnje jedinstvo olakšava rad međunarodnih partnera, dodajući da je Priština spremna i da će raditi na tome da bude što jedinstvenije i ujedinjenije, prenosi Kosovo onlajn.

Dodao je da će Priština raditi na potpunom sprovođenju sporazuma potpisanih ranije ove godine.

- Nakon odluke vlade usledila je pozitivna reakcija Sjedinjenih Američkih Država. Sredstva MČ-a odmah su deblokirana. Stipendije koje su zaustavljene sada će biti vraćene. Treba donositi važne odluke. Takse i druge populističke odluke nanele su štetu institucijama i imidžu Kosova - naveo je Tači.

Video: Uz zurle i talambase, ogrnuti američkim zastavama Šiptari slave tzv. vojsku Kosova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Made in ...

    8. jun 2020 | 12:10

    Nije ispunjeno sve. Gde je ZSO ???

  • UJO

    8. jun 2020 | 13:20

    Dok je potomaka brankovića u Srbiji imaćeš sa kim da razgovaraš.

  • Boki

    8. jun 2020 | 12:36

    Pa dodji u beograd, ko što je rugoba dolazio? Nemaš čega da se plašiš zar ne?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA