Spremni smo za povratak za pregovarački sto, ali je potreban kompromis: Dačić o nastavku dijaloga

Šef srpske dilomatije istakao je i da formiranje Zajednice srpskih opština treba da prethodi postizanju konačnog sporazuma

  • 5
KATAR POMOĆ AVION AVION SA HUMANITARNOM POMOĆI IZ KATARA Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Beograd spreman za dijalog sa Prištinom, ali da taj dijalog i postizanje trajnog rešenja treba da podrazumevaju kompromis.

Dačić je tokom posete Kraljevu ukazao da su se promenile međunarodne okolnosti i da Kosovo više nema većinu u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama.

- Nema ni tako de blanko podršku nekih zapadnih zemalja koje ne smatraju da je to pitanje rešeno. Mi jesmo spremni za dijalog, ali taj dijalog i trajno rešenje treba da podrazumeva kompromis - poručio je Dačić za RTS.

Šef srpske dilomatije istakao je i da formiranje Zajednice srpskih opština treba da prethodi postizanju konačnog sporazuma, dodaje RTS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Timocanin

    8. jun 2020 | 21:41

    Zašto pregovorati sa teroristima ? I šta mi uopšte pregovaramo ako u ustavu piše da je Kosovo neotuđivi deo Srbije? Proglasiti okupaciju teritorije i polako da vratimo vojsku i policiju i sve ostalo .

  • Brana

    8. jun 2020 | 22:04

    Nema kompromisa niti razgovora sa teroristima!Ni jedna ozbiljna sila na svetu pa ni one drzave koje nisu sile ne pregovaraju sa teroristima pa nemojte ni vi.

  • Дејан Младеновић

    8. jun 2020 | 22:43

    А јуче је Дачић у Новом Саду на предизборном скупу СПС говорио да космет мора остати у Србији по резолуцији 1244

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA