Tači: Vodiću dijalog sa SAD, a vlada će pregovarati sa EU

Govoreći o mogućem sastanku sa Lajčakom u Prištini, on je rekao da nikoga ne odbija, ali da će analizirati da li će susret uroditi plodom ili će biti gubljenje vremena

  • 10
Hašim Tači Foto: Profimedia/AFP

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da će u dijalog biti uključen u skladu sa ustavnim ovlašćenjima i da će biti za stolom tamo gde politički proces vode SAD, dok će dijalog koji će se voditi pod pokroviteljstvom EU prepustiti vladi.

Tači je gostujući na TV Kljan Kosova pozvao izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da promeni stav o Kosovu i dodao da ne veruje da će Lajčak doneti obostrano priznanje, dok je izrazio poverenje u SAD, prenosi Kosovo onlajn.

- Lajčak treba da zna da na Kosovo dolazi u nezavisnu i suverenu zemlju, a ne u zemlju sa Rezolucijom 1224 - rekao je Tači.

On je dodao da Priština mora blisko da saradjuje sa SAD i EU i da je njeno jedino odredište EU, ali je ocenio da Unija mora biti korektna prema Kosovu.

Tači je rekao da će u procesu koji će voditi EU dati mogućnost vladi da zastupa kosovske interese i radi na sprovođenju do sada postignutih sporazuma i da će pogledati predlog EU i na osnovu toga zauzeti stav.

Govoreći o mogućem sastanku sa Lajčakom u Prištini, on je rekao da nikoga ne odbija, ali da će analizirati da li će susret uroditi plodom ili će biti gubljenje vremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    10. jun 2020 | 13:23

    Neka pogleda priznate državne granice u UN...a šta su neki nasiljem crtali granice da se svete maloj Srbiji za izgubljena oba S.R. ...kad su država šta treba Srbija da ih prizna da bi ušli u UN i postali država...

  • Mihailović

    10. jun 2020 | 13:27

    Oni odugovlače pregovore očekujući da demokrate dolaze na vlast, sad su malo živnuli jer znaju da demokrate krenule protestima u rušenje Trampa...

  • Zz

    10. jun 2020 | 20:03

    Hoće članstvo u UN a ne poštuju rezoluciju iste...sve je jasno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA