Trampov čovek za nacionalnu bezbednost: Drago mi je što ću ugostiti lidere Beograda i Prištine

Sjedinjene Države željno očekuju ove važne razgovore - navodi se u O'Brajenovoj izjavi objavljenoj u utorak uveče na Tviter nalogu Saveta za nacionalnu bezbednost

  • 0
Bela kuća

Foto: Pixabay

Robert O'Brajen, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Donalda Trampa, objavio je da mu je drago što će moći da ugosti u Beloj kući lidere Beograda i Prištine, zajedno sa specijalnim izaslanikom SAD za dijalog Ričardom Grenelom.

- Sjedinjene Države željno očekuju ove važne razgovore - navodi se u O'Brajenovoj izjavi objavljenoj u utorak uveče na Tviter nalogu Saveta za nacionalnu bezbednost (NSC), preneo je Glas Amerike.

Grenel je saopštio u ponedeljak da će se predstavnici Beograda i Prištine sastati 27. juna u Beloj kuci, u Vašingtonu.

- Sjajne vesti! Dobio sam uveravanja od vlada Kosova i Srbije da će privremeno zaustaviti kampanje povlačenja priznanja i zahteve za članstvo u međunarodnim organizacijama kako bi se susreli u Vašingtonu, u Beloj kući 27. juna i raspravljali o dijalogu - naveo je Ričard Grenel.

Istakao je da će se, ako neka od strana ne bude zadovoljna razgovorima 27. juna, vratiti na status kvo.

 

- Kao što smo uporno govorili, moramo najpre da obezbedimo ekonomski rast. To je fokus. Radujem se ovim razgovorima - naveo je Grenel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA