• 0

"Imamo plimu inicijativa, ali oseku predloga za rešenje kosovskog pitanja"

Dačić je za tv Prvu rekao da je Beograd spreman za nastavak pregvora, iako, kako kaže, više ne zna na koju stranu će se dijalog odvijati

  • 0
KATAR POMOĆ AVION AVION SA HUMANITARNOM POMOĆI IZ KATARA

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da u ovom trenutku postoji velika plima inicijativa, ali i oseka predloga za rešenje kosovskog pitanja i ocenio da se nismo približili rešenju.

Dačić je za tv Prvu rekao da je Beograd spreman za nastavak pregvora, iako, kako kaže, više ne zna na koju stranu će se dijalog odvijati.

Podsetio je da predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak dolazi u Beograd odmah posle izbora 21. juna, da predsednik Aleksandar Vučić nakon toga putuje u Moskvu, potom i u Vašington, kao i da će potom biti održan još jedan događaj u vezi sa tim pitanjem.

- U ovom trenutku postoji velika plima inicijativa i sastanaka, ali moram da primetim i oseka nekih predloga, odnosno pitanje je da li će to biti sastanci samo da se vidi da je dijalog vraćen iz neke kliničke smrti - rekao je Dačić.

On kaže da sada misli da nismo bliže rešenju, dodajući da je Beograd i do sada pokušavao da daje predloge koji su uglavnom nailazili na odbijanja ili o njima zvanično nije raspravljano.

- Mi prihvatamo razgovor o kompromisnim predlozima, ali mora neko da iznese te predloge, za sada ih nismo videli - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima