≫ 

Vučić posle sastanka sa Dodikom: "Čuvamo leđa jedni drugima, odnosi na najvišem nivou"

Sastanku u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike prisustvovali su i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsednik Vlade Srpske Radovan Višković

  • 92

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Sastanku u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike prisustvovali su i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsednik Vlade Srpske Radovan Višković.

- Veoma sam zadovoljan što smo imali sastanak. Mi imamo odličnu saradnju i razgovarali smo o svim našim odnosima i ekonomskoj saradnji. Za nas je od posebnog značaja saradnja sa RS i ti odnosi su postavljeni na visokom nivou sa obe strane. Uvek podržavamo jedni druge i otvoreno govorimo o svim pitanjima i čuvamo leđa jedni drugima - rekao je predsednik Vučić.

On je naglasio da je Srbija kad god je mogla pomagala RS.

- Nadam se da ćemo moći još više da pomognemo, to bi nam bila čast. BiH je jedan od najznačajnih partnera Srbije i želimo da te odnose i dalje unapređujemo. Upoznao sam ih sa činjenicama o razgovoru po pitanju KiM, o našem ne lakom rasporedu o danima koji dolaze. Dolazi nam Lajčak, a ja idem u Vašington i Moskvu. Upoznao sam naše goste sa svim onim sa čim verujem da možemo da se suočimo i šta su principi Srbije - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da su se dogovorili da će nastaviti sa konsultacijama da nađu način kako da pomognemo jedni drugima i dodao da je veoma zadovoljan saradnjom s BiH.

- Došli smo da razgovaramo s predsednikom o saradnji i zahvalan sam mu na odvojenom vremenu. Nastavićemo da radimo da radimo sve ranije ugovoreno na putnoj infrastrukturi- rekao je Milorad Dodik.

Dodik je juče rekao da Vučiću neće biti lako u narednom periodu po pitanju Kosova, ali da je uveren da će srpski predsednik braniti interese Srbije i Srba, ma gde da žive, na najbolji mogući način.

Prema navodima medija, Dodik, Cvijanović i Višković danas će se u Ambasadi Rusije u Beogradu sastati i sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, koji dolazi u zvaničnu posetu Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemlja

    18. jun 2020 | 11:59

    Predsednik Vucic i Milorad Dodik mogu mnogo toga uciniti zajedno za region...

  • meda

    18. jun 2020 | 10:59

    Predsednik se trudi da svi budu zadovoljni

  • Dragica

    18. jun 2020 | 11:24

    Predsednik gleda da Srbi budu zadovoljni i zasticeni gde god se nalazili.Odrzavanje veze izmedju Republike Srpske i Srbije , medjusobna saradnja i postovanje je jako bitno za bolju buducnost srpstva i za nasu decu gde god se ona nalazila.Treba stiti srpske interese svuda gde Srbi zive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA