≫ 

Mikrofon za Dačića, monografija za Vučića: Koje poklone je Lavrov doneo u Srbiju

Posle davanja izjava Dačić je ruskom kolegi uručio poklon

  • 0

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas je u zvaničnoj poseti Beogradu, njega je na aerodromu dočekao srpski kolega Ivica Dačić posle čega su usledili sastanci sa državnim vrhom Srbije.

Neposredno pred izlazak ruskog ministra Sergeja Lavrova iz aviona, ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je ministru Ivici Dačiću mikrofon kao poklon od ruskog zvaničnika. Na mikrofonu se nalazi pločica sa posvetom na kojoj je ugravirano "Ivica Dačić".

Lavrov se po dolasku sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a potom i sa Dačićem posle čega su šefovi diplomatije Srbije i Rusije davali izjave za medije. Posle davanja izjava i Dačić je ruskom kolegi uručio poklon.

Reč je o gitari koja je izrađena od drveta iz Srbije.

- Pošto je moj kolega, brat i prijatelj Sergej Lavrov muzikalan kao i ja, pripremio sam za njega jedan poklon - rekao je Dačić i uručio Lavrovu gitaru.

Inače gitara je bila namenjena za 70. rođendan ministra inostranih poslova Rusije, ali zbog epidemije korone, uručenje je odloženo za danas u Beogradu.

Šef ruske diplomatije je razmenio poklone i sa predsednikom Srbije, kom je poklonio monografiju jedne od najvećih umetničkih ustanova u Moskvi "Trejtjakovske galerije".

 
 
 
View this post on Instagram
"Srpska vina i tabakera, za dragog prijatelja." - Razmena poklona sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Srbije je Lavrovu poklonio kolekciju srpskih vina kao i tabakeru.

- Srpska vina i tabakera, za dragog prijatelja. Razmena poklona sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom - naveo je u objavi na Instagramu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA