Petrović: Otpuštanje agronoma je greška

- Gore od ove odluke je to što ministar ni posle nekoliko nedelja ne vidi koliko štetan korak je napravio - kaže bivši ministar poljoprivrede o svom nasledniku

  • 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović kaže da je ministar poljoprivrede Goran Knežević napravio ogromnu grešku kada je prekinuo angažman za skoro 1.700 diplomiranih inženjera poljoprivrede.

"Gore od ove odluke je to što ministar ni posle nekoliko nedelja ne vidi koliko štetan korak je napravio", naveo je Petrović u otvorenom pismu medijima.

On tvrdi da nije moguće kontrolisati namensko korišćenje desetina milijardi dinara iz agrarnog budžeta bez angažovanja organizovanog sistema, čiju osnovu čine ovi agronomi.

"Nije moguće da stotine hiljada seoskih porodica i domaćinstava podignu svoju produktivnost i na taj način povećaju zaradu bez stručne pomoći. Agronomi, organizovani kroz poljoprivredne stručne službe, trebalo je tu pomoć da im pruže", navodi se u pismu.

Petrović ističe da je novac za agronome predviđen u budžetu za ovu godinu, a da problemi likvidnosti budžeta ne mogu biti opravdanje za gašenje projekta koji je građanima i državi trebalo da donese korist mnogo puta veću od novca potrebnog za njegovu realizaciju.

"Sa agronomima su ugovori zaključeni onako kako je to bilo moguće u skladu sa Zakonom o radu i oni bi danas bili na svojim radnim zadacima, u preko tri hiljade sela Srbije, da se političke okolnosti nisu promenile", piše u otvorenom pismu bivšeg ministra poljoprivrede.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA