≫ 

Incident u Leskovcu: Sukobili se aktivisti SPS i SNS kod biračkog mesta, jedan završio u bolnici

Navodno, D.M. je udaren pesnicom u glavu

  • 3
Srbija, Izbori 2020, glasanje Incident u Leskovcu / Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U blizini biračkog mesta u Osnovnoj školi "Kosta Stamenković" u Leskovcu došlo je do incidenta između aktivista Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS), nakon čega je D.M, član SNS, završio u bolnici, potvrđeno je Beti iz više izvora.

Kako je rečeno Beti u Gradskom odboru SNS, D.M. je udaren pesnicom u glavu.

Srbija, Izbori 2020, glasanje Oni su se navodno sukobili u blizini glasačkog mesta / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nekoliko minuta kasnije, na lice mesta našao se lider lokalnih naprednjaka i aktuelni gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

- Namera Cvetanovića bila je da vidi o čemu se radi, ali na njegovo pitanje ko je i zašto to uradio, pet do šest aktivsta ga je verbalno napalo i izvređalo - kazao je izvor Bete iz lokalnog odbora SNS.

Incident u blizini biračkog mesta potvrđen je Beti i u leskovačkoj policiji, ali zvaničnici nisu hteli da govore o detaljima osim da se radi na slučaju.

Prema nezvaničnim saznanjima, podnete su dve prijave protiv aktiviste SPS zbog udarca aktiviste SNS-a, a druga zbog verbalnog napada na Cvetanovića.

Inače, SNS i SPS su u protekle četiri godine bili u koalicionoj vlasti u Leskovcu.

Lider leskovačkih socijalista Aleksandar Đurović, koji je i aktuelni predsednik Skupštine grada Leskovca, kazao je da je čuo za incident, ali da ne zna detalje.

- Svaki takav vid nasilja osuđujem. Ukoliko je zaista došlo do fiičkog i verbalnog napada, ja ću se izviniti SNS-u - kazao je Đurović.

Video: Sednica GO DS prekinuta na ivici obračuna

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA