Atmosfera u izbornim štabovima: Pesma, imitacije, posluženje i čekanje rezultata

Srbija je danas glasala

  • 1
izborni štabovi predsednički izbori 2020 Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Andrija Vukelić, Marko Jovanović, Nikola Tomić

U iščekivanju rezultata parlametnarnih izbora u izbornim štabovima večeras su se okupili lideri, nosioci lista, najbliže pristalice, kao i novinarske ekipe.

Slavljenički raspoloženi najviše su okupljeni u izbornom štabu SNS-a. U ovim prostorjimama najavljena je konferencija u 22:15, kada će se obratiti nosilac liste i lider stranke Aleksandar Vučić.

U sedištu Socijalističke partije Srbije (SPS) na Studentskom trgu, atmosfera je "domaćinska" - roštilj, pečenje i kolači su već postavljeni, a sve je obojeno crvenim tonovima, što je boja socijalista.

Mnogo mirnije je u prostorjima Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), gde svi prisutni nose zaštitnu opremu i čekaju da im se obrati neko iz vrha stranke.

U štabu stranke Srpskog patriotskog saveza "Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju" izlaznost je glavna tema, a tenzija nema. Uz posluženje, očekuje se dolazak nosioca liste.

IZBORNI STABOVI ATMOSFERA Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Veliki broj radikala okupio se u izbornom štabu SRS na Magistratskom trgu u Zemunu i očekuje se da ta stranka preliminarne rezultate saopšti u 21 sat. Lider SRS Vojislav Šešelj stigao je, nešto posle 20 sati u izborni štab radikala na Magistratskom trgu u Zemunu, kao i ostali funkcioneri SRS.

Na Magistratskom trgu se još ne pušta radikalima omiljena muzika, ali je za članove stranke, goste i novinare pripremljena, kao i uvek, bogata zakuska.

Situaciju u izbornom štabu LDP-a, odnosno "Koalicije za mir" prati mirna atmosfera, a iz informativne službe saopšteno je da će se lider ove partije, kao i koalicije, Čedomir Jovanović, obratiti novinarima u kasnijim večernjim satima, tačnije oko 22.20.

Za sada nema većeg prisustva novinara i medijskih ekipa.

Pristalice Pokreta slobodnih građana (PSG) okupili su se u većem broju u Dorćol placu, gde se večeras nalazi njihov izborni štab.

Još pre zatvaranja biračkih mesta pristigli su Sergej Trifunović, Pavle Grbović, Goran Kovačević, Natan Albahari, Janko Balandžić, Vladimir Pajić i drugi. Atmosfera je prilično vesela i opuštena, a za muziku je zadužen di-džej.

PSG STAB ATMOSFERA Sergej Trifunović / Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Lider PSG je umesto tonske probe izveo imitaciju Slobodana Miloševića i otpevao nekoliko taktova pesama koje je puštao di-džej, što je su pristalice ispratile gromoglasnim aplauzom. Inače muzika je strana, mahom rok, puštaju se bendovi poput Led Cepelina, a u nekoliko navrata Trifunović je "preoteo" mesto di-džeju, pa je tako pustio pesmu grupe Partibrejkers "Slobodan ili ništa", zatim "Sejmeni" od Haustora koju je takođe otpevao sa govornicom.

Video: Atmosfera u izbornim štabovima pred početak izborne noći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko85

    21. jun 2020 | 21:51

    SNS ode na 60% glasača što je naravno potpuno zasluženo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA