≫ 

GO SNS objavio pobedu u Šapcu, ali još nema zvaničnih rezultata: I u Paraćinu su osvojili vlast

"Dobili smo i Cersku bitku i Boj na Mišaru! Oslobađamo Šabac"

  • 14

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu objavio je jutros na svom zvaničnom Tviter nalogu fotografiju kandidata Srpske napredne stranke na lokalnim izborima Aleksandra Pajića, uz poruku "Apsolutna pobeda Srpske napredne stranke u Šapcu".

U Šapcu sinoć nisu saopšteni ni preliminarni rezultati, ali se procenjivalo da su tri najveće liste prešle cenzus i da ulaze u gradsku skupštinu.

To su liste: "Aleksandar Vučić-Za našu decu", "Šabac je naš" Nebojše Zelenovića i "Novi tim za Šabac"- Jelena Milošević.

Jedan od kandidata sa liste "Aleksandar Vučić za našu decu" doktor Branko Vujković objavio na Fejsbuku "Dobili smo i Cersku bitku i Boj na Mišaru! Oslobađamo Šabac".

U većini seoskih mesnih zajednica SNS je odnela pobedu.

Promena vlasti posle 20 godina?

Osvojivši preko 30.000 glasova, naprednjaci su porazili glavnog rivala Nebojšu Zelenovića i njegovu stranku "Zajedno za Srbiju" (bivši DS), koja je u gradu na Savi vladala 20 godina, od 2000. godine.

Za 69 odborničkih mesta u šabačkom parlamentu borilo se 12 lista i koalicija.

Naprednjaci su najviše mandata u lokalnom parlamentu osvojili i 2016. godine (28 od 69), ali su se stari partneri ZZS i Pobeda za Šabac (bivši DS i deo URS-a), dogovorili o posleizbornoj koaliciji.

Na 100 birališta u Šapcu – 33 u gradu i 67 u selima, glasanje je proteklo bez incidenata i u mirnoj atmosferi.

Paraćin

Prema podacima Opštinske izborne komisije u Paraćinu, SNS je osvojio 28 mandata (45,05 odsto), sledi ih lista koju predstavlja aktuelni gradonačelnik Paraćina "Saša Paunović - Sigurno napred" sa 24,2 odsto osvojenih glasova, odnosno 15 mandata.

U lokalnu skupštinu, prema podacima Opštinske izborne komisije, ulazi i SPS sa 3 mandata ili 5,06 odsto osvojenih glasova, kao i liste "Zdrava priča" sa 4 mandata ili 6,93 odsto glasova, i "Svi za Paraćin" sa 5 mandata ili 8,96 odsto osvojenih glasova. Ostale liste nisu prešle cenzus, prenosi N1.

Lokalni parlament ima ukupno 55 mandata.

Izlaznost u Paraćinu je, prema podacima Opštinske izborne komisije, bila 61,56 odsto upisanih u birački spisak, to jest 29.523 birača. Iako se zvanični podaci još nisu bili pojavili, SNS je već sinoć počeo slavlje u Paraćinu.

Video: Ovako se slavilo u štabu SNS-a nakon obraćanja Vučića

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIRO

    22. jun 2020 | 14:01

    Bravo.Toliko mi je drago i zbog Sapca da demokratama napokon vidimo ledja

  • MIRO

    22. jun 2020 | 14:00

    Bravo.Toliko mi je drago i zbog Sapca da demokratama napokon vidimo ledja

  • Jeca

    22. jun 2020 | 10:42

    Bravo legende, jos sto godina da vladate!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA