Vesić: SNS odnela pobedu na Novom Beogradu, Izborna komisija ove opštine tvrdi suprotno

Naprednjaci su najavili žalbu Upravnom sudu zbog toga što, kako tvrde, ovo što se dešava na Novom Beogradu predstavlja protivzakonite radnje

  • 29
Aleksandar Sapic, Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/Andrija Vukelić, Nikola Tomić

Izborna lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" pobedila je na izborima za Skupštinu opštine Novi Beograd sa 42,98 odsto glasova, objavio je na Fejsbuku funkcioner SNS Goran Vesić i saopštio da je ta izborna lista dobila je podršku 32.339 birača odnosno 42,98 odsto osvojivši 23 mandata. Nešto kasnije izdato je i zvanično saopštenje GO Novi Beograd u kom se navodi da je pobedu na ovoj beogradskoj opštini odnela lista koju predvodi Aleksandar Šapić.

Prvi preliminarni rezultati posle jučerašnjih izbora pokazali su da je Srpska napredna stranka osvojila najveći broj glasova na opštinskim izborima na teritoriji Beograda. Od 17 lokalnih samouprava, uspešnija od konkurenata bila je u 16 opština.

"Koplja su se lomila" jedino na opštini Novi Beograd, gde su se do ranih jutarnjih sati glasovi prebrojavali glasovi.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić oglasio se danas i rekao da je završeno prebrojavanje glasačkih listića na Novom Beogradu, pošto se na jednom biračkom mestu naknadno prebrojavao izborni materijal i da je izborna lista Aleksandra Šapića osvojila 32.286 glasova ili 42,91 odsto odnosno 22 mandata.

U Skupštinu gradske opštine Novi Beograd, kako je rekao Vesić, ulazi još i SPS za koju je glasalo 5.629 birača odnosno 7,48 odsto osvojivši tako četiri mandata.

Međutim, u saopštenju GO Novi Beograd, koje je stiglo posle te objave, navodi se da je pobedu na ovoj beogradskoj opštini odnela lista koju predvodi Aleksandar Šapić.

IZBORI SAPIC UTISCI Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

- Na sednici Izborne komisije GO Novi Beograd, održanoj 22. juna u 19 časova utvrđeni su i objavljeni rezultati izbora za odbornike Skupštine gradske opštine Novi Beograd na 142 biračka mesta na teritoriji naše opštine - stoji u zvaničnom saopštenju GO Novi Beograd.

- Pobedu je odnela lista Aleksandar Šapić – Naš predsednik opštine Novi Beograd sa osvojenih 43% glasova što je 23 mandata, dok je lista Aleksandar Vučić - Za našu decu osvojila 42% glasova odnosno 22 mandata. Treće mesto u sazivu buduće Skupštine gradske opštine Novi Beograd zauzela je lista Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma sa osvojenih 7%, odnosno četiri mandata - rekli su iz GO Novi Beograd.

SNS najavio žalbu Upravnom sudu

Naprednjaci navode da na ovome neće ostati i da će podneti žalbu.

Aleksandar Vučić, obraćanje, izbori 2020, SNS, Ana Brnabić Foto: Nikola Tomić

- Srpska napredna stranka je pobedila na Novom Beogradu. Nažalost, posle brojanja koje traje jedan dan, večeras je opštinska izborna komisija u kojoj većinu ima Aleksandar Šapić preglasavanjem promenila izborni rezultat kako bi oni dobili mandat više od nas. To je protivzakonito. Naša izborna lista uložiće prigovor, tražićemo ponovo da se prebroje glasovi i žalićemo se Upravnom sudu. Srpska napredna stranka neće da dozvoli da nam se ukrade nijedan jedini glas na Novom Beogradu - rekao je Stevo Marušić predsednik opštinskog odbora SNS Novi Beograd.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sonja

    22. jun 2020 | 19:39

    Narod je glasao za rad,za bolju budućnost naše dece.

  • Dule

    22. jun 2020 | 22:54

    Zato neki ljudi ne mogu jednostavno da prihvate da je neko bolji, nego moraju da se sluze nezakonitim radnjama samo da bi dobili mesto vise.

  • Mika armunika

    22. jun 2020 | 20:06

    Šta je bojkotaši? Više od godinu dana ste bazali ulicama i lupali u šerpe, a sada kad je trebalo da izađete i pokažete da ste protiv te vlasti čiju smenu tražite vi sedite u kafiću? E pa vlast se ne osvaja šerpama nego glasanjem kao u svim civilizovanim zemljama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA