Delegacije BG i PR odvojeno u Briselu, iz EU poručuju: Bez sastanaka ove nedelje

- Postoje različite spekulacije o tome da se predstavnici Beograda i Prištine sastaju ove nedelje u Briselu što se neće dogoditi - kaže portparol EU

  • 2
Evropska unija, EU Foto ilustracija: Shutterstock

Portparol EU Peter Stano kaže da će se delegacije Beograda i Prištine naći u Briselu u "odvojenim bilateralnim posetama", ali je i isključio mogućnost nastavka dijaloga o normalizaciji odnosa tokom ove nedelje.

- To se neće dogoditi ove nedelje. Postoje različite spekulacije o tome da se predstavnici Beograda i Prištine sastaju ove nedelje u Briselu što se neće dogoditi - kaže Stano.

Peter Stano je povodom jučerašnjih najava iz Prištine i Beograda o posetama premijera Avdulaha Hotija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića Briselu objasnio da oni dolaze u "odvojene posete", gde će se sastati sa EU zvaničnicima.

U diplomatskim izvorima za Tanjug je rečeno da bi predsednik Srbije i tokom petka (26. juna) trebalo da u Briselu razgovara sa najvišim predstavnicima EU institucija.

Kada je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Peter Stano podseća da EU nastavlja svoj pun angažaman na tom polju i kao dokaz toga navodi posete specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka Prištini i Beogradu.

Peter Stano Peter Stano - Printskrin: Youtube/ABC News Albania

- Kao rezultat njegovih razgovora možemo da najavimo da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen u julu - poručio je Stano.

Portparol EU kaže da konkretnog datuma još nema, ali da su se obe strane dogovorile da nastave dijalog i da se trenutno radi na utvrđivanju datuma za to u julu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA