"Moji ratni drugovi su nevini": Haradinaj o optužbama za ratne zločine protiv Tačija i Veseljija

Haradinaj tvrdi da je tzv. OVK vodila "čist rat"

  • 15
Ramus Haradinaj

Photo: Profimedia/AFP

Ramuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova I ratni saborac Hašima Tačija i Kadri Veseljija u tzv. OVK, izjavio je da veruje u njhovu nevinost i “nevinost svih drugih ratnih drugova”.

Reagujući na vest da je Specijalno tužilaštvo za ratne zločine, koje je tzv. OVK počinila nad srpskim civilima tokom sukoba na kosovskoj teritoriji, podiglo optužnice protiv Tačija i Veslejija, Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao “da se albanski narod na Kosovu s pravom borio za slobodu, nakon žestokog ugnjetavanja različitih srpskih režima, koji je trajao skoro vek, a vrhunac je bio Miloševićev režim”.

- Tzv. OVK  vodila je čisti rat, što je rezultiralo slobodom i uspostavljanjem tzv. Republike Kosovo. Mi verujemo u nevinost predsednika Tačija, predsednika Veselija i svih drugih ratnih drugova - napisao je Haradinaj, koji je i sam podneo ostavku na premijersku funkciju da bi bio saslušan u Specijalnom tužilaštvu u Hagu.

Video: Haradinajevo obraćanje posle saslušanja u Hagu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    24. jun 2020 | 19:51

    Kakav čist rat ? Samo osnivanje jedne terorističke organizacije poput Učk je zločin a za ubistva civila vojnika policajaca da ne pričamo.

  • Slavica

    24. jun 2020 | 19:53

    Gde su nevini?

  • slađa

    24. jun 2020 | 19:49

    Tači da podnese ostavku zbog težine optužnice i prirode zločina. Ne vršiti pritisak na Specijalno tužilaštvo u Hagu i Specijalizovana veća na ovakav način. To šta Haradinaj veruje je njegova privatna stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA