≫ 

Poništeni lokalni izbori u Šapcu

Na sednici Gradske izborne komisije (GIK) u Šapcu 22. juna konstatovano je da je podneto 42 prigovora na rad biračkih odbora u toku sprovođenja izbornog procesa

  • 34
Glasanje, izbori, Srbija 2020 Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Gradske izborne komisije u Šapcu Budimir Pavlović potvrdio je da se zbog nepravilnosti poništavaju izbori u tom gradu, i da će biti ponovljeni na svih 100 biračkih mesta.

Kako navodi N1, na sednici Gradske izborne komisije (GIK) u Šapcu 22. juna konstatovano je da je podneto 42 prigovora na rad biračkih odbora u toku sprovođenja izbornog procesa.

Lider stranke Zajedno za Srbiju i nosilac liste "Šabac naš grad" na lokalnim izborima Nebojša Zelenović izjavio je ranije da izbori u tom gradu nisu završeni, i da zbog postojanja velikog broja nepravilnosti zahteva da glasanje bude ponovljeno.

Kako je naveo, nije bilo moguće bojkotovati izbore u Šapcu i žao mu je što to nije bolje objasnio ljudima u Srbiji koji se, takođe, bore za normalan život.

SNS: Sledi žalba Upravnom sudu

Srpska napredna stranka u Šapcu ocenila je da je odluka Gradske komisije da poništi izbore u tom gradu skandalozna i da je doneta po nalogu Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića, koji žele da zadrže vlast uprkos izbornoj volji građana.

SNS navodi da je u Šapcu u toku najsramnija krađa i prekrajanje izborne volje građana i ističu da će braniti glas naroda svim pravnim sredstvima. Ta stranka će se prvo žaliti Upravnom sudu, od koga, kako navode, očekuju da zaštiti izbornu volju glasača i spreči krađu glasova.

Navode da niko od domaćih i stranih posmatrača nije imao ni jednu jedinu primedbu na tok izbora u Šapcu, kao i da su članovi biračkih odbora iz Zelenovićeve stranke potpisali zapisnike, među kojima je od 100 zapisnika postojala primedba na samo jedno biračko mesto.

Ističu da je predsednik GIK-a Budimir Pavlović odgovoran jer po prijemu izbornog materijala sa biračkih mesta u Šapcu nije utvrdio rezultate izbora u roku od 24 časa, čime je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 stav 1 krivičnog zakonika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    25. jun 2020 | 14:10

    Ovo je skandalozno, ali verujem, da će SNS i ovog puta izaći kao pobednik u ovom gradu.

  • Zoran

    25. jun 2020 | 11:41

    Zelenovic ne moze da se pomiri sa gubitkom fotelje. Ponovni izbori ce samo dokazati , da je on proslost.

  • kata

    25. jun 2020 | 10:43

    Zelenko se glupira.Ništa neće postići,biće još gore po njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA