≫ 

Prva Tačijeva reakcija posle optužnice za ratne zločine

Tači je posle ove odluke otkazao put u SAD i od tada se nije oglašavao

  • 11
Hašim Tači Foto: Profimedia/AFP

Dan nakon što je Kancelarija specijalizovanog tužilaštva za ratne zločine na Kosovu od januara 1998. do decembra 2000. (KST) saopštila da je 24. aprila predala optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija sudijama na potvrdu, prva Tačijeva reakcija je amblem "OVK" na naslovnoj strani svog Fejsbuk profila.

Tači se ipak još jednom oglasio juče, da otkaže put u Vašington, u koji se i doslovce uputio kada ga je zatekla vest o pokretanju postupka sa optužnicom.

Ništa drugo nije komentarisao osim da otkazuje put.

Fejsbuk, Hašim Tači Printscreen: Facebook/Hasim Taci

I dok sa jedne strane još izostaje zvanična reakcija Hašima Tačija, na Kosovu su već primetne političke posledice jučerašnjeg „potresa“.

Otkazana je sednica skupštine koja je trebalo da bude održana jutros, dok je predsednica Vjosa Osmani umesto toga održala sastanak sa ambasadorima kvinte.

Na Tviteru se pohvalila da je imala produktivan sastanak sa ambasadorima u Prištini i zahvalila svima, kako je navela, na nastavku podrške Kosovu.

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti, koji je umesto da iz Brisela poleti za Vašington, posle vesti o Tačiju i Veseljiju, jutros otkazao put, u Briselu se sastao sa predsednikom evropskog komiteta za spoljne poslove Dejvidom Mek Alisterom i Čarlsom Majklom – predsednikom Saveta Evrope.

On je akcenat u svojoj tviter objavi stavio na pitanje vizne liberalizacije i evropske budućnosti Kosova, te o evropskom finansijskom paketu za pomoć u pandemiji.

I Kadri Veselji se oglasio na Fejsbuku

Na isti način i Kadri Veselji je reagovao na podizanje optužnice, tako što je na Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj se nalazi ispred zastave OVK, uz poruku da je ret tzv. OVK z anjega bio svetinja.

Video: Tači davao uživo izjavu novinarima, a onda je sve počelo da se trese

(Telegraf.rs/Kossev)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajdemi

    25. jun 2020 | 14:10

    Na zalost nema nista od ovoga obicna farsa vec vidjeno vise puta kad su u pitanju albanci hrvati bosnjaci poznato je da se samo Srbima presudjuje. Zivela Srbija.

  • Delija

    25. jun 2020 | 13:14

    Vreme je da platis,zlikovceee

  • UJO

    25. jun 2020 | 13:32

    Samo da ne bude tresla se gora rodio se miš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA