≫ 

Vučić: Ako ne budemo disciplinovaniji, insistiraćemo na uvođenju mera

Vučić je, u izjavi novinarima, povodom aktuelne situacije sa širenjem korona virusa, rekao da moramo biti ozbiljniji i disciplinovanijii

  • 70

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas iz Brisela da građani Srbije moraju biti odgovorniji i disciplinovaniji kad je reč o zaštiti od korona virusa, te istakao da ne isključuje mogućnost od uvođenja mera, ako to ne bude tako.

Vučić je, u izjavi novinarima, povodom aktuelne situacije sa širenjem korona virusa, rekao da moramo biti ozbiljniji i disciplinovaniji, naročito u Beogradu, iako virus aktuelno nije ništa tragično, sem za starije i one sa drugim bolestima, jer ga 95 odsto mladih lako prevazilazi.

- Ako ne budemo disciplinovaniji insistiraćemo na uvođenju mera - rekao je Vučić i dodao da će sačekati još neki dan, da vidimo da li će se promeniti ponašanje i podaci o broju zaraženih, pa da se proceni da li da preduzimamo mere da u cilju zaštite živote i zdravlje ljudi.

Ponovni porast broja obolelih od korona virusa

U Srbiji je poslednjih dana primetan porast broja obolelih od korona virusa, koji se danima kretao oko 90, a onda prešao i broj od 100 novoobolelih. Zbog takve epidemiološke situacije u zemlji zasedao je krizni štab koji je doneo nove mere. 

Vanredna situacija proglašena u Novom Pazaru, razmatra se isto i za Kragujevac

U Novom Pazaru je sa povećanjem broja obolelih proglašena vanredna situacija. Zabranjeno je okupljanje u javnom prostoru za više od pet osoba, ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata u vremenu od sedam ujutro do sedam uveče. Zatimbroj lica za jednim stolom ne može biti veći od dve osobe, uz poštovanje obavezne distance od 2 m, kako između lica, tako i između stolova, uz obavezu nošenja zaštitne maske, kako osoblja tako i gostiju; zabranjuje se korišćenje nargila u ugostiteljskim objektima, organizovanje porodičnih svečanosti (svadbe, banketi, babine, rođendani, krštenja…), a uvodi se dezinfikovanje svih medicinskih ustanova, kao i okoline istih, ali i najprometnijih gradskih ulica.

Takođe, razmatra se uvođenje vanredne situacije u Kragujevcu. Epidemiološka situacija u gradu je zabrinjavajuća, a za 17 dana registrovano je 77 novih obolelih, prema podacima od 24. juna. Najviše obolevaju mladi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    26. jun 2020 | 13:40

    Tako je!!! Bravo ACO SRBINE!!!

  • Boban

    27. jun 2020 | 14:46

    Da morate biti ozbiljni i disciplinovani vi politicari a ne da nas jos zarazite sa virusom jer se ne ponasate onako kako naredjujete obicnom coveku!.

  • Licemerka

    26. jun 2020 | 13:13

    Predsedniče pa budite nam Vi primer kako bi trebalo da se ponašamo. Slavite pobedu na izborima,Vi ne nosite masku,niko od epidemiologa na tv-u ne nosi maske.Tako da.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA