≫ 

"Naš najvažniji dan, dan koji će postojati dok je Srba i Srbije": Vučić čestitao Vidovdan

Predsednik Srbije je ukazao da je Vidovdan jedan od onih praznika koje smo, tokom istorije, činili velikim i kada smo gubili i dobijali

  • 47
EU POMOC VUCIC Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas građanima Vidovdan, 28. jun, i poručio da je važno da, baš danas, još jednom pokažemo koliko smo spremni da svoju zemlju sačuvamo, odbranimo od svakog zla i načinimo je velikom, poštovanom i to na zemlji, a ne samo na nebu.

Predsednik Vučić je ukazao da je Vidovdan jedan od onih praznika koje smo, tokom istorije, činili velikim i kada smo gubili i dobijali, i kada smo činili velike i časne stvari, i, mnogo ređe, nečasne.

- Vidovdan je prerastao mit i postao istorija, naša istorija, teška i previše krvava. Ona koje danas nemamo razloga da se stidimo, naprotiv, ali još manje imamo pravo da koristimo Vidovdan kako bismo obmanjivali buduća pokoljenja - napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

 
 
 
View this post on Instagram
Vidovdan je jedan od onih praznika, koje smo, tokom istorije, činili velikim, i kada smo gubili i dobijali, i kada smo činili velike i časne stvari, i, mnogo ređe, nečasne. Vidovdan je prerastao mit i postao istorija, naša istorija, teška i previše krvava. Ona koje danas nemamo razloga da se stidimo, naprotiv, ali još manje imamo pravo da koristimo Vidovdan kako bismo obmanjivali buduća pokoljenja. I ništa bolje, i ništa više, od Vidovdana, ne pokazuje koliko je stvaranje istorije i budućnosti u našim rukama, koliko zavisi od nas i onoga šta, kako i koliko radimo. Zato je važno da, baš danas, još jednom pokažemo koliko smo spremni da svoju zemlju sačuvamo, odbranimo od svakog zla, i načinimo je velikom, poštovanom, i to na zemlji, a ne samo na nebu. Ubeđen da smo za to sposobni, verujući u Srbiju, u svakog čoveka i ženu u njoj, čestitam vam Vidovdan, naš najvažniji dan, dan koji će postojati dok je Srba i Srbije!A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik je ukazao da ništa bolje i ništa više od Vidovdana ne pokazuje koliko je stvaranje istorije i budućnosti u našim rukama, koliko zavisi od nas i onoga šta, kako i koliko radimo.

- Ubeđen da smo za to sposobni, verujući u Srbiju, u svakog čoveka i ženu u njoj, čestitam vam Vidovdan, naš najvažniji dan, dan koji će postojati dok je Srba i Srbije! - napisao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava

    28. jun 2020 | 12:27

    Srbi, ostanimo jedinstveni, jer jedino tako smo najjači i jedino tako možemo odolevati svim pritiscima kojima smo izloženi! Srećan praznik!

  • Milorad

    28. jun 2020 | 12:25

    Živela Srbija!

  • Dana

    28. jun 2020 | 18:23

    Vidovdan je praznik koji je duboko usadjen u duh svakog Srbina. On je simbol borbe i neodustajanja ni po koju cenu od svetog cilja, od slobode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA