• 11

"Prebijanje Srba na Gazimestanu pokazatelj strahovlade Prištine": Đurić o hapšenju Srba na Vidovdan

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, Ðurić je istakao da su međunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji dužni da daju odgovor na pitanje zašto je albanskim ekstremistima dozvoljeno ono što nikome drugome u civilizovanom svetu nije

  • 11

Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

- Ovakvim bestijalnim postupanjem zbog isticanja nacionalnih simbola, na jedan od najvećih srpskih praznika, najdirektnije su napadnuti identitet i najelementarnija nacionalna prava Srba na Kosovu i Metohiji - rekao je Ðurić.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, Ðurić je istakao da su međunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji dužni da daju odgovor na pitanje zašto je albanskim ekstremistima dozvoljeno ono što nikome drugome u civilizovanom svetu nije, i zašto se nasilnicima u našoj južnoj pokrajini već dve decenije gleda kroz prste.

- Takva politika dvostrukih aršina je i dovela do toga da su malobrojni Srbi preostali da žive na Kosovu i Metohiji danas tretirani ne samo kao građani drugog reda, već kao inferiorna bića koja se mogu nekažnjeno tući i zlostavljati - upozorio je Ðurić.

On je dodao da očekuje da srpski politički predstavnici u Prištini zauzmu najčvršći stav povodom ovog sramnog incidenta i da ultimativno zahtevaju kažnjavanje odgovornih policajaca zlostavljača.

Nakon parastosa na Gazimestanu kosovska policija privela je dvojicu mladića iz Lapljeg Sela koji su nosili srpsku zastavu, ali ih je ubrzo pustila, javio je ranije RTV KiM.

Prema navodima mladića, policija je protiv njih primenila fizičku silu, a posle pregleda u Domu zdravlja u Gračanici upućeni su na hirurgiju.

Video: Vladika Teodosije: Mnogi bi voleli da ne budemo na ovim prostorima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    A gde je to Djurić izjavio? Zar on ne bi trebalo da je u izolaciji? Nije valjda da zarazen ide na posao.?

  • Ves77

    Kad dođe njihov dan zastave u Preševu i Bujanovcu zabraniti sve albanske zastave i završena priča.

  • Pitanje

    Svi vi koji ste tako pametni i hrabri dok pišete vaše komentare zašto vi nešto ne delujete i uradite nešto ili ste tako jaki i hrabri samo na recima u vaša četiri zida

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima