≫ 

Usvojene nove mere: Kazna za nenošenje maske 5.000 dinara

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona

  • 18
BEOGRAD SEDNICA VLADA SEDNICA VLADE REPUBLIKE SRBIJE Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana i one se odnose na Grad Beograd.

Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23.00 časova do 06.00 časova narednog dana.

U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.

Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru.

Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi. Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula 2020. godine.

Tržni centar, maske, građani, Delata siti, koronavirus Kazna za nenošenje maske na teritoriji Beograda iznosi 5.000 dinara-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nastaviće da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u Republici Srbiji i o svemu obaveštavaju građane.

Predsednik Srbije je za juče RTS rekao da će nove mere biti donete na dve nedelje, a ukoliko se ne budu poštovale, biće pooštrene.

- Ako ne budu ove mere dovoljno, ići ćemo na dalja pooštravanja. Ključ borbe protiv korone jeste da nam zdravstveni sistem izdrži - izjavio je Vučić i dodao da se samo on pitao, "zatvorio bi Beograd i uveo sedmodnevni policijski čas, jer bi to bilo najbrže i najbolje rešenje".

Prema poslednjim podacima, broj aktivnih slučajeva koronavirusa u Srbiji je 1.966. Bitku sa kovidom-19 izgubilo je 287 pacijenata.

Mere koje su uvedene ranije

Podsećamo, obaveza svih da u zatvorenim prostorima - dakle, prodavnicama, na radnom mestu, u gradskom prevozu... nose maske.

Takođe, zabranjeno je okupljanje više od 5 osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru, ukoliko ne postoji mogućnost da se ostvari distanca od 2 metra.

Video: Kisić-Tepavčević objasnila zašto je važno nositi masku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    3. jul 2020 | 12:55

    Replika... Molim vladu da podeli narodu besplatno maske, jer mi para vise nemamo... Gladni smo...

  • Jelena

    3. jul 2020 | 13:29

    I sta? Veliku stvar ste uradili sto vam nocni klubovi ne rade posle 23h??? Niko ne shvata ozbiljnost situacije! Mladi ljudi umiru, ne samo stari!!! Pod hitno uvesti opet policijski čas, a kafane i kafice zatvoriti i zabraniti sve proslave i veca okupljanja jer se tako najviše virus širi!!!

  • Zoran

    3. jul 2020 | 10:42

    Dali ste pozvali studente na sastanak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA