Karić čestitao Lukašenku i narodu Belorusije Dan nezavisnosti

Narodni poslanik uputio poruku povodom 3. jula, dana kada je 1944. godine glavni grad Minsk oslobođen od nemačkog agresora

  • 2
Dragomir J Karic, Aleksandar Lukasenko

Foto: BK

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, počasni konzul Belorusije, počasni predstavnik Beloruske trgovinsko-industrijske komore u Srbiji, i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Belorusijom u Narodnoj skupštini Srbije čestitao je predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku i beloruskom narodu Dan nezavisnosti.

- Ovaj praznik je u sebi otelotvorio hrabrost i herojsku prošlost beloruskog naroda i postao živo svedočanstvo njegove posvećenosti i ljubavi prema domovini. Zahvaljujući podvizima dedova i očeva u najtežim bitkama osvojena je velika pobeda u Drugom svetskom ratu kao i pravo na život i nezavisnost Belorusije. Danas se iskreno radujemo impresivnim uspesima moderne Belorusije kako u privredi, tako i u socijalnoj sferi i na međunarodnoj sceni - naglasio je Karić.

Dragomir J Karic, Aleksandar Lukasenko

Narodni poslanik Dragomir J. Karić i predsednik Beloruseije Aleksandar Lukašenko tokom njegove posete Beogradu prošle godine-Foto: BK

On je u video poruci povodom 3. jula, dana kada je 1944. godine glavni grad Minsk oslobođen od nemačkog agresora, istakao da Belorusija i Srbija streme istim slobodarskim vrednostima.

- Srbija veoma ceni tradicionalne odnose sa Belorusijom i dobre tradicionalne odnose dvojice predsednika Aleksandra Lukašenka i Aleksandra Vučića, koji su usmereni na dalju blisku bilateralnu saradnju u interesu dva naroda. Na ovaj praznični dan poželo bih svim Belorusima dobro zdravlje, blagostanje, sreću i mirno nebo iznad glava. Živela Republika Belorusija! Živelo prijateljstvo Republike Belorusije i Republike Srbije! - poručio je Dragomir J. Karić uzviknuvši glasno tri puta "ura", vekovni poklič slobode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA