• 3

"Želimo najbolje odnose sa BiH, ali procesuiramo sve zločince": Vučić o suđenju Mujanoviću

- Za nas svako ko je počinio ratni zločin mora da odgovara, bilo da je Srbin ili Bošnjak - kazao je Vučić

  • 3
Aleksadnar Vucic

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da mu je veoma stalo do dobrih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, ali da to ne znači da Srbija nema pravo da procesuira one koji su ubijali Srbe, da bi zadovoljila interese BiH.

Istakao je da svi narodi u regionu treba da žive u prijateljskim i komšijskim odnosima, a da zločinci, bilo koje vere i nacionalnosti, moraju da odgovaraju.

- Za nas svako ko je počinio ratni zločin mora da odgovara, bilo da je Srbin ili Bošnjak. U ovom slučaju, radi se o Bošnjaku koji je odgovoran za ubistva ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti -  rekao je Vučić na konferenciji za novinare, upitan da prokomentariše protestnu notu koju je BiH uputila Srbiji zbog prvostepene presude kojom je na 10 godina zatvora osuđen Husein Mujanović.

On je istakao da je odluku doneo nezavistan sud i da on nema tome šta da doda.

Istakao je da Srbija želi najbliže odnose sa BiH i da će dati sve od sebe da takvi odnosi budu u budućnosti.

Primetio je, međutim, da u regionu postoji potreba da nam svi lupaju šamare i udaraju Srbiju kao po dzaku, na šta su ih, kako kaže, "neki navikli".

- Navikli su ih oni koji su se više plašili jednog teksta u hrvatskim međima pa su trčali da se izvinjavaju, a ni dan danas ne znaju za šta su se izvinjavali, Oluju, Bljesak, Jasenovac, Prebilovac. Ja da se izvinjavam zbog toga neću - rekao je Vučić.

Učiniće, kaže, sve da odnosi sa Bošnjacima budu bolji, posebno zato što Srebrenica nije nešto čime smemo i možemo da se ponosimo.

- Ali postoje stvari kojima i svi drugi ne mogu da se ponose, i zato nemojte da mi držite pridike nego svi zločinci neka odgovaraju bez obzira kojoj naciji i veri pripadaju - rekao je Vučić.

Dodao je da svi narodi treba da žive u najboljim prijateljskim i komšijskim odnosima.

Video: Vučić: U petak se uvodi policijski čas

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Knezevic

    Ja apsolutno shvatam, Komšića, Džaferovića, kao i sve ove muslimane iz BiH, koji permanentno trće „zelenoim transferzalom“, govoreći sebi i svetu, da je to evropski put, kojim jure ka Evropi i evropskim vrednostima?! Oni su smatrali, tik pre poslednjih sukoba na teritoriji bivše Jugoslavije, da su već stekli zakonsko pravo na zločine za koje, ne treba da odgovaraju. Ko je kriv zbog toga? Oni nisu. Za to smo najviše krivi mi, Srbi. I danas su nama mnogo veće i važnije muslimanske, hrvatske ili albanske žrtve od srpskih. Niko i ne pominje stradalnike srpske nacionalnosti. Nijedna komemoracija ne dobija tretman u medijima kao što je to slučaj sa bezbrojnim, često lažnim, komemoracijama stradalim Bošnjacima, Hrvatima ili Albancima?! Mi još uvek jače i glasnije ridamo nad tudjim grobovima. Otuda ovaj neverovatan postupak bošnjačkih vlasti iz Sarajeva?! Oni ne mogu da shvate da i pripadnik bošnjačke nacije treba da odgovara za zločine?!

  • Kiza

    Sta Bosnjaci nama zele su dokazali kroz istoriju!!! Tako da ,braco Srbi dosta je bilo mazohizma !!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima