Ambasador Rusije u Srbiji: Apsurdne priče da imamo neke veze sa protestima u Beogradu

Ambasador Rusije oglasio se na svom zvaničnom Tviter profilu

  • 1
Aleksandar Bocan Harcenko Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko odbacio je danas navode o "ruskom tragu" u organizaciji nereda u Srbiji.

Bocan-Harčenko se oglasio na svom nalogu na Tviteru podsećajući da isticanje neosnovanih optužbi od strane pojedinaca na račun Rusije nije retkost.

- Iako isticanje od strane CEAS-a apsurdnih, neosnovanih optužbi na račun Rusije nije retkost, začuđuje to koliko izopačena može da bude percepcija realnosti kod „stručnjaka“ koji su pronašli „ruski trag“ u organizaciji nereda u Srbiji -  napisao je on na svom nalogu na Tviteru.

Podsećamo Rusiju u kontekstu beogradskih protesta pomenula Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije, koja smatra da su "glavne vođe nasilnih demonstracija koje je javnost imala priliku da vidi izrazito pro-ruski nastrojeni akteri javnog života koji ne biraju sredstva da delegitimišu pokušaje Srbije da pod okriljem političkog Zapada postignu kompromis o novom statusu Kosova".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA