• 1

SVEDOČENJE: Mladić i Karadžić nisu znali za Srebrenicu, nju su osmislili Francuzi!

U novoobjavljenoj knjizi Slobodana Miloševića pod naslovom "Optužujem" iznosi se tvrdnja da su zločin organizovale Francuske obaveštajne službe

  • 1

U novoobjavljenoj knjizi Slobodana Miloševića pod naslovom "Optužujem" iznosi se mnogo zanimljivih detalja, a u njoj je tvrdnja da Ratko Mladić nije znao za zločin u Srebrenici i da su njega organizovale Francuske obaveštajne službe.
Posebno su zanimljivi odgovori - optužbe Slobodana Miloševića na pokušaje haških tužilaca da mu pripišu vodeću, komandnu ulogu u gotovo svim najtežim i dobro poznatim zločinima koji su se devedesetih godina prošlog veka dešavali, ne samo na Kosovu i Metohiji nego i u Hrvatskoj i naročito Bosni i Hercegovini.

U knjizi se navodi da CNN, "Corriere della sera" i "Republika" od 23. avgusta 1992. godine, govore o gnusnoj dvostrukoj igri Muslimana koja rat u Bosni čini svirepijim i užasnijim, ističući da je ubistvo ljudi u redu za hleb na sarajevskim Markalima delo Muslimana.
"Corriere della sera" naglašava da su branioci Sarajeva, Muslimani i Hrvati, organizovali "više napada na sopstvene građane u nadi da će na taj način produbiti dramu Sarajeva svaljujući, pri tome, isključivu krivicu na Srbe".
Milošević se tokom višegodišnje odbrane u više navrata vraćao i na zločin u Srebrenici za koji je, kako tvrdi, prvi put čuo od Karla Bilta i ponavljao da mu se i Radovan Karadžić kleo da ništa o tome nije znao.
Milošević je izneo i informacije koje govore o tome kako je Alija Izetbegović koristio Srebrenicu za sve vrste manipulacija i držao u rezervi za razne političke nagodbe.
"Vreme će pokazati da je, prvog jula 1995. godine, u kući jednog Muslimana, bivšeg predsednika opštine, u Zvorniku, gde su prisustvovala dva predstavnika muslimanske vlade u Sarajevu, predstavnici jedne plaćeničke vojne formacije u sastavu Vojske Republike Srpske, ali ne pod Komandom Vojske Republike Srpske već Francuske obaveštajne službe, dogovoren taj zločin - napuštanje Srebrenice i pokolj", navodi se u knjizi.
U njoj se tvrdi da svi podaci pokazuju da o zločinu u Srebrenici ništa nije znao ni general Mladić, ni general Krstić.
- Ja sam lično uveren da ni Mladiću ni Krstiću vojnička čast ne bi dozvolila da streljaju ni ratne zarobljenike, ni civile. Pogotovu Mladiću i Krstiću, generalima koji su tokom celog rata upravo pokazivali najviše nastojanja da se uvek zaštite ratni zarobljenici i civili - izjavio je Slobodan Milošević na suđenju u Hagu.
U knjizi se tvrdi da su "tom plaćeničkom jedinicom komandovali isti oni koji su iste te ljude poslali samo godinu dana kasnije u Zair, da organizuju pobune i masakr. To je napravila ista komanda koja je godinu dana nakon Srebrenice organizovala kupovinu oružja, a obaveštajne informacije kojima ja raspolažem govore da je svrha napravljenog dogovora - francuska zamisao - bila sledeća: rat u Bosni treba završiti efikasnim akcijama NATO-a, bombardovanjem i direktnim vojnim angažmanom. Kao opravdanje za vojnu akciju poslužiće "genocid" koji će Srbi da izvrše. Izvršenjem "genocida" slabi se srpska pregovaračka strana".
- Interes je i Srba i Muslimana da se o Srebrenici sazna istina, a ne da se stvara jedan lažni mit. Doprinos istini o Srebrenici neće biti ni vaše fabrikovanje lažnih svedoka, ni pritisci Pedija Ešdauna na rukovodstvo Republike Srpske - govorio je tada Milošević.
(D. Z.)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    tacne su reci Milosevica,ali grupa je bila pohapsena pa sto se nije sudilo,to siradili i na Kosovu i Metohiji i opet nisu odgovarali.Zasto?U tome i jeste kvaka.

    1
    0

    Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima