Sutra nastavak dijaloga u Briselu: Lajčak i Borelj dočekuju Vučića i Hotija

Predviđeno je da se dijalog odvija u uobičajenom formatu, gde će se delegacije Prištine i Beograda prvo bilateralno sastati sa EU posrednicima, nakon čega će uslediti i trilateralni sastanak

  • 1
EU zastava evropska unija evropske unije Foto: Pixabay

Evropska komisija je najavila da će se sutra u Briselu održati drugi sastanak na visokom političkom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine kome kome posreduje EU, sa početkom u 16.00 časova.

Sastanak bi trebalo da se završi do 20 sati.

- Sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija domaćini će biti Visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbednost EU Žozep Borel i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja na Zapadnom Balkanu, Miroslav Lajčak - navode u Briselu.

Predviđeno je da se dijalog odvija u uobičajenom formatu, gde će se delegacije Prištine i Beograda prvo bilateralno sastati sa EU posrednicima, nakon čega će uslediti i trilateralni sastanak.

Pre početka razgovora u 16 časova video porukom će se obartiti šef diplomatije EU Žozep Borel, a zaključke diskusije će u ime EU, takođe snimljenom video porukom, preneti specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

U EU navode da zbog mera zaštite od Kovid-19 medijima neće biti doizvoljen pristup zgradi Evropske službe za spoljne poslove, gde će se odvijati sastanak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK 155

    15. jul 2020 | 17:03

    Da li je potpis o priznanju gotov? Albanci kako reče naš PREDSJEDNIK insistiraju na nekoliko stvari POŠTOVANJE USTAVA TERITORIJE ITD Šta je sa našim USTAVOM I TERITORIJOM?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA